Nieuws

Update PlayStation 3 bant Linux

Sony meldt op de officiële PlayStation-blog dat vanaf 1 april een update voor de PS3 beschikbaar is. In plaats van nieuwe functies toe te voegen verwijdert versie 3.21 de mogelijkheid om een alternatief besturingssysteem te installeren op de oudere PS3-consoles (pre-Slim).

Met de optie Install Other OS kan het openbronbesturingssysteem Linux geïnstalleerd worden. Deze functie is bij het PS3 Slim-model, dat sinds eind vorig jaar verkrijgbaar is, al verwijderd. En met de nieuwe update doet Sony dat nu ook bij het oudere model.

Wie vanaf 1 april met het oude model online wil op het PlayStation Network, is verplicht de update te installeren. Als extra duwtje in de rug zullen toekomstige PS3-spellen waarschijnlijk de installatie van de 3.21-update vereisen om gespeeld te kunnen worden.

Gehackt
De reden voor deze beslissing is niet ver te zoeken. Sony’s console werd begin dit jaar gekraakt door wonderkind George Hotz. Hij gebruikte hiervoor de Install Other OS-functie. Hotz maakte eerder deel uit van het iPhone Dev Team, dat Apples mobiele telefoon wist te hacken.

Het duurde uiteindelijk drie jaar voor de beveiliging van Sony’s console gekraakt werd. De beveiliging van concurrent Xbox 360 van Microsoft hield amper een half jaar stand en die van de Wii van Nintendo een jaar.

Geen patch
De aankondiging van Sony valt bij veel PS3-eigenaars niet in goede aarde. Hoewel slechts een minderheid van de gebruikers Linux installeert op de console, zint het ze niet dat Sony deze optie verwijdert in plaats van het lek te dichten met een patch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business