Nieuws

China veroordeelt kinderarbeid Microsoft

De Chinese overheid veroordeelt de erbarmelijke werktoestanden in de lokale fabrieken van KYE Systems, een Taiwanese elektronicafabrikant die in onderaanneming voor onder meer Microsoft werkt.

Vorig week bracht het Amerikaanse National Labor Committee de erbarmelijke werkomstandigheden in een fabriek in Dongguan City aan het licht. Daar worden onder meer computermuizen van Microsoft geproduceerd. De softwaregigant onderzoekt nu de zaak.

Illegaal
In de staatskrant China Daily staat te lezen dat in twee KYE-fabrieken in de provincie Guangdong samen driehonderd jongeren tussen de zestien en achttien jaar illegaal aan de slag zijn. Jongere kinderen zouden er niet werken. Dat meldt de Wall Street Journal.

[related_article id=”161452″]

KYE was volgens de Chinese krant niet bereikbaar voor commentaar. Maar in een verklaring voor de Taiwanese beurs wijst het alle beschuldigingen over kinderarbeid in China van de hand. Het bedrijf meldt ook dat zijn arbeiders voldoende voedsel krijgen en een eerlijk loon.

Toestemming lokale regering
“De Chinese autoriteiten hebben bewezen dat we geen kinderen tewerkstellen”, zei Kevin Kao, woordvoerder van KYE. “Om jongeren ouder dan zestien in dienst te nemen, hebben we enkel de toestemming van de lokale regering nodig.”

Als KYE zijn tewerkstellingsbeleid niet aanpast, riskeert het een administratieve boete, meldt China Daily nog. Microsoft liet gisteren weten dat het zijn eigen onderzoek naar de wantoestanden voortzet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business