Nieuws

Waarom een tablet kopen?

Een tablet is geen notebook en het is zeker geen smartphone. Maar wat dan wel? In dit artikel noemen we de mogelijkheden en troeven van de doorsnee tablet.

1. Ultramobiel
Tablets hebben heel wat van de voordelen van smartphones (licht en compact) verenigd met die van laptops (groter scherm en bruikbaarder). Juist daarom zijn het ideale apparaten voor mensen die veel reizen of op de baan zijn. 3G is in dat geval de te hebben optie, tenzij je beschikt over een Android- of iOS-smartphone die ook een lokale hotspot kan opzetten.

2. Productiviteit
Tablets zijn in de eerste plaats heel goed geschikt om mail te verwerken. Exchange-ondersteuning is daarbij tegenwoordig de norm. Dankzij allerlei apps is werken met Office-bestanden en pdf’s allemaal geen probleem, al kan er wel wat fout lopen als je bijvoorbeeld documenten met complexe stijlen of macro’s hebt. Voor lange teksten kun je beter een extern toetsenbord gebruiken.

3. Kranten, tijdschriften en boeken
Het scherm van een tablet is veel minder leesbaar dan dat van een echte e-reader, dat zal niemand ontkennen. Toch lijken e-readers volledig voorbijgestreefd, met uitzondering van Amazons Kindle. Zeker voor kranten en tijdschriften zijn tablets beter geschikt.

Dat is helemaal het geval als het medium aangepast is aan een tablet, zoals bij de Wired-app op de iPad en Xoom. Zinio is de bekendste app voor magazines en bestaat voor verschillende platformen.

4. Gamen
Het succes van het spel Angry Birds bewijst dat games en tablets een mooi huwelijk kunnen sluiten, wellicht ten nadele van toestellen als de Sony PSP. Spelletjes als Broken Sword, Infinity Blade, Real Racing 2 HD en Rage HD bewijzen dat tablets als de iPad ook meer dan gadgets voor casual gamers zijn.

5. Surfen in de huiskamer
Tablets zijn uitstekend geschikt om snel een filmpje mee te pikken, al dan niet door ze te streamen van een netwerktoestel (NAS). Sommige tablets, zoals de LG Optimus Pad, zijn zelfs DLNA-compatibel.

Android en iOS zijn ook volwaardige webbrowsers en dankzij de touchscreeninterface voelt surfen heel natuurlijk en laagdrempelig aan, zolang je niet te veel formulieren moet invullen. Tablets en sociale netwerken passen daarom heel goed bij elkaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business