Nieuws

Geen gsm na Pukkelpopramp

In de nasleep van de Pukkelpoptragedie werd de telecominfrastructuur donderdagavond zwaar op proef gesteld. Tussen 19 en 22 uur waren mobiele netwerken overbelast door de vele telefoontjes van en naar vrienden en familie.

Nochtans wordt er standaard meer capaciteit voorzien voor festivals, benadrukte Frederique Verbist van Proximus aan het radionieuws van de VRT. “Maar er waren zoveel mensen die tegelijkertijd familie en vrienden wilden verwittingen dat het moeilijk werd. Oproepen naar de nooddiensten kregen wel voorrang.”

In de vroege vooravond bleek Twitter snel een belangrijk informatiekanaal. Net zoals dat in buitenland al gebleken was bij calamiteiten, grepen veel mensen naar Twitter om te laten weten wat er plaatsvond. Ook video’s van het noodweer op Pukkelpop verschenen snel op YouTube.

Twitter
Het sociale medium stond niet enkel bol met updates over wat er gebeurd was, maar ook met steunbetuigingen en aanbiedingen voor concrete hulp. Heel wat mensen stelden slaapplaatsen en vervoer ter beschikking aan mensen die Pukkelpop na het noodweer verlieten.

Heel wat twitteraars boden festivalgangers zonder belkrediet of gsm-ontvangst aan om het thuisfront te verwittigen. Door het uitvallen van de gsm-netwerken is het echter onduidelijk hoeveel mensen op het moment zelf toegang hadden tot mobiel internet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business