Nieuws

Verrekijkers voor de 21ste eeuw

Verrekijkers lijken misschien iets van de vorige eeuw, maar Sony gelooft er nog in. Hun DEV-3 en DEV-5 bevatten een HD-camera en kunnen zelfs in 3D opnemen. Ideaal voor ornithologen, aldus het persbericht van de fabrikant. Maar dan wel vogelliefhebbers die bereid zijn tussen 1.399 en 1.999 dollar uit te geven.

Beide modellen bevatten twee aparte beeldchips en twee zoomlenzen met een bereik van 0,5 tot 10x zoom. In 3D-modus is de zoom echter beperkt tot 5,4x. Ook aanwezig is een stereomicrofoon – al is het wel zeer de vraag hoe goed die werkt als je op 10x zoom een opname maakt van een Vlaamse gaai. Het beeld van de verrekijker verschijnt op twee viewfinders.

De meerwaarde ten opzichte van een analoge verrekijker zit hem niet enkel in de opnamemogelijkheid. De Sony’s zijn ook uitgerust met autofocus, zodat het onderwerp dat je bekijkt scherpt in beeld blijft.

Het verschil tussen de DEV-3 en DEV-5 zit hem in de aanwezigheid van een verdere 5x digitale zoom en een ingebouwde GPS-module. Beide verrekijkers nemen op naar MemoryStick of SD-kaart, en hebben een HDMI-out.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business