Slimme horloges: waar moet je op letten?

Smartwatches zijn interessante hebbedingetjes, maar waar moet je nu juist op letten als je een slim horloge koopt?

Slimme horloges, oftewel smartwatches, zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is niet zonder reden: het is een soort mini-computer die in verbinding staat met je smartphone, waarmee je bijvoorbeeld je hartslag kan meten terwijl je je e-mails aan het ophalen bent. Smartwatches heb je tegenwoordig in allerlei maten en soorten en de prijzen lopen ook nogal uiteen. Op horloge.be kost de goedkoopste smartwatch van het merk Timex 79,95 euro , terwijl je voor het duurste exemplaar van Frederique Constant 1.295 euro neertelt. Welk horloge het beste bij jou past, hangt natuurlijk af van jouw wensen en budget. Waar moet je eigenlijk zoal op letten bij het aanschaffen van een smartwatch?

Besturingssysteem

Net als bij smartphones, kan je bij smartwatches onderscheid maken tussen verschillende soorten besturingssystemen. De bekendste zijn Android, iOS en Windows. Het is handig om te kiezen voor een smartwatch met hetzelfde besturingssysteem als je telefoon, want je smartwatch maakt daar vaak verbinding mee. Eigenlijk moet je de smartwatch zien als een verlengstuk van je smartphone.

Hybride horloges

Spreken de digitale functies jou aan, maar vind je zo’n computerschermpje aan je pols nog iets te lomp en wil je liever de look van een analoog horloge? Kies dan voor een hybride horloge. Tommy Hilfiger heeft bijvoorbeeld een klassiek model (de TH24/7), die er gewoon uitziet als een klassiek horloge met wijzers, maar met SMS-alarm, inkomende oproepen, e-mails, en social media-notificaties. Door middel van een trilsignaal of extra wijzers, weet je wanneer er een melding binnenkomt. Anders dan bij sommige niet-hybride horloges, kan je hybride horloges niet al te veel aflezen aan je wijzerplaat, dus moet je wel even op je smartphone kijken om te zien wat voor melding je precies gehad hebt.

Kan je een smartwatch als sporthorloge gebruiken?

Op een smartwatch kun je sport-apps installeren zoals Strava en Runkeeper, waardoor je smartwatch als een soort sporthorloge dient. Wil je graag je gezondheid in de gaten houden en daarnaast je horloge ook voor andere dagelijkse functies gebruiken, maar ben je verder geen fanatiek sporter? Dan is een smartwatch een goede keuze. Maar ben je bijvoorbeeld serieus aan het trainen en wil je je sportprestaties op gedetailleerd niveau bijhouden, dan kun je misschien beter kiezen voor een echt sporthorloge. Ook hiervoor kan je bij horloge.nl terecht!

smartwatches

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen