Twitter Smyte

Twitter heeft aangekondigd Smyte over te zullen nemen voor haar platform, en smijt verassend genoeg ook per direct alle bestaande klanten van de Smyte API af.


Twitter is druk bezig met het verbeteren van haar platform, al duurt het behoorlijk lang. De resultaten van het eerste kwartaal waren echter positief, de vraag blijft of Twitter dat door de rest van het jaar door kan blijven zetten. Om terug te komen op de verbeteringen – om deze stap verder te kunnen zetten kondigde Twitter op donderdag de overname van Smyte aan via een blogpost. Twitter wilt door middel van de bestaande API misbruik op het platform beter aanpakken.

Stopzetting API

Met Smyte werd echter ook de rechtspersoon overgenomen, waar verplichtingen mee waren om een dienst via de API te leveren. Smyte werd door bedrijven zoals Zendesk, GoFundMe en IndieGogo gebruikt om fraude en misbruik te herkennen door middel van Machine Learning. Twitter heeft echter besloten niet door te zetten met het aanbieden van deze API, en zet daarmee klanten van Smyte direct buiten in de regen.


Volgens Laurie Voss, oprichter van NPM, zegt in een tweet ’s ochtends om 6 uur te zijn gebeld over deze verandering. Een half uur later was de API al niet meer werkzaam. Door deze snelle wijziging konden klanten als NPM ook niet op zoek naar een vervangende service. Voor NPM zorgde de stopzetting van de API zelfs voor problemen binnen het bedrijf, een aantal functies waren daardoor namelijk niet meer werkzaam. De grote vraag is dan ook waarom Twitter klanten van Smyte zo hard naar buiten smijt, dit had zeker anders gemoeten.