Google Foto’s-update maakt het vinden van screenshots gemakkelijker

Google Rusland
Ben je te lang bezig om screenshots in Google Foto's te vinden. Met versie 5.97 van Foto's kan je screenshots veel gemakkelijker bereiken door een snelkoppeling.

Snel alle screenshots bekijken die je recent op je Android-telefoon hebt gemaakt, het kan een flinke klus zijn. Google maakt het met de recente update van Foto’s een stuk gemakkelijker. De map met screenshots is na de update namelijk vanaf het thuisscherm bereikbaar, schrijft 9to5Google. Hiermee zal Google Foto’s wederom makkelijker te navigeren zijn dan in het verleden het geval was. De functie, die inmiddels uit de bètafase is gekomen, verschijnt in versie 5.97 van de Android-app.

Screenshots via snelkoppeling

Na de recente update bevat de snelkoppeling van Google Foto’s namelijk de optie om direct naar je screenshots te gaan. Hiervoor hoef je dan niet meer eerst de app te openen, maar houd je juist het Foto’s-icoontje op je startscherm lang ingedrukt. Als de laatste versie van Foto’s is geïnstalleerd, kan je nu ook op ‘Screenshots bekijken’ klikken. Google Foto’s opent vervolgens automatisch de map in Android met alle screenshots. Let wel, screenshots die je hebt gedownload kun je niet via deze map bekijken.

Foto’s biedt daarnaast de mogelijkheid om een aparte snelkoppeling op je startscherm te plaatsen; als je vaak je screenshots bekijkt, is dit een handige toevoeging. Om die snelkoppeling toe te voegen houd je wederom het logo van Foto’s op je startscherm lang ingedrukt. Vervolgens houd je de optie Screenshots bekijken ingedrukt en veeg je hem naar een lege plek op je startscherm. Helaas biedt de app vooralsnog niet de optie om dit ook te doen met andere mappen op je smartphone.

Google Foto's snelkoppeling

Foto’s wordt gebruiksvriendelijker

Googles wijziging aan de Foto’s-app volgt op een reeks recente (en minder recente) aanpassingen om de app gebruiksvriendelijker te maken. Zo verschijnt voortaan een balk met opties als je foto’s en video’s langer ingedrukt houdt, zonder dat je de foto of video hoeft te openen. Ook maakte Google bekend dat de zoekfunctie je sneller vergelijkbare foto’s en video’s laat zien – onafhankelijk van waar ze gemaakt zijn. Daarnaast introduceerde de zoekgigant een melding die laat zien of foto’s en video’s Drive-opslag in beslag nemen, of dat Google ze gratis opslaat. Die melding laat ook zien in welke kwaliteit de foto’s en video’s zijn opgeslagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business