Nieuws

Google start uitrollen van Google Wallet

Google Pay Edenred Mastercard België
De nieuwe Google Wallet begint enkele maanden na zijn eerste aankondiging stapsgewijs op Android-smartphones te verschijnen.

Update 20/07/2022: Google Wallet zal vanaf donderdag 21 juli beschikbaar zijn in België voor Android en iOS.

Google-fans hebben weer iets om naar uit te kijken. Eerder dit jaar maakte Google de komst bekend van een aangepaste versie van zijn huidige Google Pay, genaamd Google Wallet. Deze applicatie moet de digitale tegenhanger vormen van jouw fysieke portefeuille. Na verloop van tijd zou hij deze zelfs volledig overbodig kunnen maken. Nu ziet het er naar uit dat de applicatie eindelijk klaar is voor een release. Sommige Android-gebruikers kunnen nu al met de applicatie aan de slag. Dat meldt techsite 9to5Google. Het uitrollen van de applicatie zou nu volop bezig zijn.

Google Wallet zal de Pay-applicatie volledig vervangen. Momenteel kan je deze gebruiken om betaalkaarten aan toe te voegen, zodat je met jouw telefoon kan betalen. Daarnaast is er ook een optie om loyaliteitskaarten van winkels toe te voegen, zodat alles op één handige locatie zit. Wallet komt met een nieuw logo en handige carrousel aan kaarten om snel te kunnen kiezen. Google plant ook om de applicatie in te schakelen voor het bijhouden van allerlei andere gegevens, zoals badges voor jouw werk, sleutels van hotelkamers, rijbewijzen en zelfs identiteitskaarten.

De nieuwe applicatie zal binnenkort beschikbaar zijn gebruikers in België en Nederland, en ook de rest van Europa. Momenteel ziet het ernaar uit dat men in de Verenigde Staten nog wel even op de update moet wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business