Nieuws

Motorola: deze smartphones krijgen de Android 13 update

Motorola Android 13 update
Motorola heeft eindelijk onthuld welke smartphones de Android 13 update gaan ontvangen. Het zou nu gaan om een internationale lijst; binnenkort volgen specifieke details over Europa.

Android 13 is officieel en dat betekent dat het weer afwachten geblazen is tot bekend raakt welke smartphones de nieuwste Android-versie gaan ontvangen. OPPO kondigde vorige week al aan met de ColorOS 13 update bezig te zijn en dat het de laatste smartphones uiterlijk “in de eerste helft van 2023” naar Android 13 wil updaten. Ook Samsung timmert hard aan de weg; recent verscheen alvast een eerste voorproefje van de Android-versie met One UI 5.0. Motorola voegt zich bij dit rijtje door op zijn internationale supportwebsite te publiceren welke Moto-telefoons Android 13 ontvangen.

Deze Motorola-telefoons ontvangen Android 13

Opvallend is wel dat de productpagina enkel toestellen weergeeft die Motorola dit jaar uitbracht. Of er nog een update van deze lijst volgt met toestellen die in 2021 zijn gelanceerd is niet bekend. Voor onder andere de Motorola Edge 20-reeks die vorig jaar met Android 11 werd uitgebracht, wordt een update naar Android 13 verwacht. Motorola bevestigde na de lancering de Moto Edge 20-modellen ten minste twee Android-upgrades te geven. Of er andere toestellen zijn die eveneens recht hebben op de update, is ons niet bekend.

Motorola heeft tegenover Tweakers wel bevestigd dat er een geüpdatete lijst komt voor Europa. De huidige lijst zou volgens de technical product manager van de smartphonefabrikant bedoeld zijn om Amerikaanse Motorola-eigenaren op de hoogte te stellen van Android 13 updates. Op welke manier Motorola de lijst voor Europeanen aanpast – en of de Edge 20-serie daaronder valt – is niet bekend. Hieronder in elk geval nog de lijst die tot zover bekend is.

  • Motorola Edge+ (2022)
  • Motorola Edge (2022)
  • Motorola Edge 30 Pro
  • Motorola Edge 30
  • Moto G Stylus 5G 2022
  • Moto G 5G 2022
  • Moto G82 5G
  • Moto G62 5G
  • Moto G42
  • Moto G32

‘Uitrol start eind 2022’

Google liet tijdens de aankondiging van Android 13 weten dat telefoons van Motorola ‘later dit jaar’ de eerste upgrade kunnen verwachten. Motorola heeft die claim van Google niet ontkend of bevestigd. Onbekend is of Motorola zich aan die claim kan houden en voor welke smartphone(s) de bewering geldt. Vermoedelijk ligt de prioriteit bij de high-end Moto Edge 30-serie en de Edge (2022). De Edge 2022-serie is overigens niet in België of Nederland beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business