Nieuws

Specificaties van OPPO’s aanstaande vouwbare telefoons lekken uit

oppo find n in kleurtjes
Image Credit: OPPO
OPPO heeft voor 2023 niet één maar twee vouwbare Find N-telefoons voor ons in petto. Naast een Find N-opvolger, lanceert OPPO mogelijk ook een Z Flip-concurrent.

Net als bij Motorola, mogen we van OPPO in 2023 naar verluidt 2 plooibare telefoons verwachten. Eén van die toestellen zal dienstdoen als opvolger van de originele OPPO Find N die het bedrijf eind 2021 in China op de markt bracht. OPPO besloot dat toestel toentertijd niet in Europa te lanceren – volgens Billy Zhang, de overzeese topman van OPPO, was dit toestel nog onvoldoende geraffineerd. Zhang liet eind augustus alvast doorschemeren dat de Find N-opvolger wel in Europa in de winkels zou komen te liggen.

Kleine upgrades op de OPPO Find N

Details van de nieuwe Find N werden niet genoemd door de topman. Via Digital Chat Station komen we ditmaal alsnog het een en ander over de vouwbare smartphone te weten. Zo krijgt de OPPO Find N-opvolger een 7,1 inch scherm. Daarmee is het scherm in formaat gelijk gebleven aan zijn Find-voorganger. Ook de batterij is in capaciteit vrijwel gelijk gebleven, met een 4.520 mAh exemplaar op de nieuwe Find N.

Intern vinden we ook een snellere chipset dan in de Find N, de Snapdragon 8+ Gen 1. Hoewel dat op dit moment de snelste beschikbare smartphonechip is, laat de lancering vermoedelijk nog wel tot in december op zich wachten. Op dat moment heeft Qualcomm al de Snapdragon 8 Gen 2 uitgebracht. Waarom OPPO ervoor heeft gekozen een oudere chipset te gebruiken in een high-end Find-telefoon is vooralsnog niet bekend.

Concurrent voor de Z Flip 4

OPPO zou echter niet alleen werken aan een opvolger van zijn vouwbare Find N. Digital Chat Station meldt in zijn post op Weibo dat er ook een clamshell-exemplaar onderweg is dat zich zal mengen in de strijd met de Z Flip 4 en Razr. Dit toestel zou een vouwbaar 6,8 inch Full HD scherm bevatten aan de binnenzijde, evenals een coverscherm van 3,26 inch. De batterij is met 4.300 mAh groot voor dit type toestel; Samsung heeft nog altijd moeite om batterijen groter dan 4.000 mAh in zijn Galaxy Z Flip-toestellen te verwerken.

Ten slotte weet de geruchtenmaker te melden dat de klaptelefoon achterop twee camera’s bevat: een 50 Mp hoofdcamera en een 8 Mp groothoekcamera. Wat de resolutie van de selfiecamera is, is op dit moment niet geweten.

Lancering OPPO’s plooibare telefoons

Wanneer OPPO van plan is de vouwbare telefoons op de markt te brengen, is nog niet bekend. De Find N werd vorig jaar in december in China gelanceerd. Het is goed mogelijk dat OPPO van plan is dat lanceringsmoment vast te houden voor de Find N-serie. Voorlopig blijft het koffiedik kijken en moet je geruchten met een korrel zout nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business