Nieuws

Lanceert Motorola volgend jaar twee vouwbare smartphones?

Motorola Razr 2022
Motorola lanceert in 2023 mogelijk niet één maar twee plooibare Razr-smartphones. Mogelijk wil het bedrijf ook een Z Fold 4-concurrent introduceren.

Samsung is met bijna 10 miljoen verkochte vouwbare smartphones in 2021 koploper in dit segment. Er zijn dan ook maar weinig concurrenten waar Samsung het tegenop moet nemen. Motorola bracht in 2020 voor het laatst een vouwbare Razr uit en Huawei’s en OPPO’s vouwbare telefoons zijn niet in Europa verkrijgbaar. Lenovo’s dochterbedrijf lijkt Samsung volgend jaar iets meer achter de vodden aan te willen zitten, en werkt intern aan twee vouwbare Razr-smartphones. Dat schrijft Evan Blass.

Meer Motorola Razr’s in 2023

Geruchtenverspreider Blass stelt dat er twee Razr-telefoons voor 2023 worden ontwikkeld. Volgens de tweet worden de plooibare telefoons onder codenamen Juno en Venus ontwikkeld. Dat ligt in lijn met codenamen die het merk eerder gaf aan Razr-telefoons, zoals de Razr 2022, die bekendstaat als Maven.

Over andere details van de vouwbare Motorola Razr-smartphones wordt niet gesproken in de tweet. Vermoedelijk zullen we volgend jaar weer een opvolger zien van de huidige clamshell-Razr, die op de Z Flip 4 lijkt. Daarnaast is het aannemelijk dat het bedrijf werkt aan een concurrent voor de Z Fold 4, Samsungs huidige topmodel vouwbare telefoon. Het is tegelijk mogelijk dat Motorola juist voorziet in een goedkopere Razr-smartphone die voor meer mensen bereikbaar is. Het is ook mogelijk dat – vergelijkbaar met OPPO – Motorola een plooibaar toestel ontwikkelt dat exclusief is aan China.

Motorola Razr 2022 in WhatsApp
Beelden van de Razr 2022

Het bedrijf lijkt onder hoede van Lenovo niet bang te zijn om te experimenteren. Recent liet het nog een oprolbare telefoon zien die zichzelf verticaal kan oprollen. Het is een techniek die vooralsnog de consument niet zal bereiken, maar dat zou over enkele jaren wel kunnen veranderen. Dat toont aan dat de focus van het bedrijf wellicht langzaamaan begint te verschuiven naar het high-end segment, en daarmee ook de Razr-serie.

Lancering Razr 2022

Voor het zover is zal Motorola dit jaar nog eerst de Razr 2022 lanceren. Dat toestel werd in augustus al in China geïntroduceerd en zou later pas wereldwijd verschijnen. Het bedrijf bevestigde tijdens de lancering van de Edge 30-serie in Milaan dat de Razr dit jaar naar Europa zou komen. Een datum van de lancering werd niet gegeven. Met nog twee maanden in het jaar laat dit gelukkig nooit lang meer op zich wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business