Twitter ontslaat weeral 10 procent van zijn personeel
Elon Musk begon na de overname van Twitter met een grootscheepse reorganisatie. Direct nadat de miljardair het bedrijf eind oktober in handen kreeg, viel het doek voor zo’n 3.700 medewerkers. Kort nadien dreigde Musk met het ontslag van nog meer medewerkers. “Ze moeten harder werken, of ze vliegen eruit”, klonk het vanuit de Twitter-top. Intussen besloot de topman ook besparingen door te voeren in het moderatieteam: ongeveer 4.400 tot 5.500 externe medewerkers verloren hun werk.
Grootste ontslagronde sinds november
Recentelijk leek de storm te zijn gaan liggen. Nieuwe ontslagen bleven lange tijd uit – uitzonderingen van individuele gevallen niet meegerekend. Volgens The New York Times heeft Musk echter weeral een ontslagronde doorgevoerd. Volgens de krant ontsloeg Twitter zo’n 10 procent van zijn personeel bij die ontslagen. Het directieteam heeft het daarbij niet gemunt op een enkele afdeling, maar wijst met de ontslagen onder meer productmanagers, programmeurs en teamleden van het verkoopteam de deur.
Een van de medewerkers die vorige week werd ontslagen is Esther Crawford. Crawford was actief als Chief executive binnen de Twitter Payments-afdeling. Waarom de topvrouw het veld moet ruimen is niet bekend. In een tweet schrijft ze dat ze trots is op het team waarin ze heeft gewerkt ‘in de ruis en chaos’ die binnen het bedrijf leeft. Crawford kon zich alvast niet te veel ergeren aan het beleid dat de CEO voerde: ze plaatste zelf eenmaal een foto dat ze op de werkvloer lag te slapen.
Toegang tot communicatieplatformen
Net als bij eerdere ontslagen, verloren medewerkers hun baan ‘zonder’ daar op voorhand van op de hoogte te zijn gesteld. Dat ze waren ontslagen wisten ze pas toen ze toegang tot hun e-mail, laptop en andere werkaccounts verloren. Interne communicatie staat bovendien onder druk omdat Slack – om nog onbekende redenen – offline is voor medewerkers. Volgens The Verge wil het bedrijf naar een ander communicatiemedium overstappen. Platformer spreekt dit juist tegen en meldt dat het bedrijf enkel haar rekening voor Slack niet betaald had.
Welk verhaal juist is blijft vooralsnog gissen. Het is wel duidelijk dat Twitter niet graag rekeningen voor zijn vaste lasten betaalt. Eerder raakte bekend dat Musk de rekeningen voor Twitter-kantoren en zelfs privévluchten onbetaald liet.