Nieuws

Musk dreigt bij Twitter: “Harder werken, of ontslag” 

Twitter
Twitter-CEO Elon Musk gaat mogelijk nog meer werknemers ontslaan. “Ze moeten harder werken, of ze vliegen eruit”, klinkt het.

Musks zoveelste controversiële uitspraak volgt nadat het personeelsbestand bij Twitter zowaar gehalveerd werd. Daarna werden ook nog ingenieurs ontslagen die de acties van hun nieuwe CEO openlijk in twijfel trokken. Volgens The Washington Post heeft Musk het overblijvende personeel een nieuw ultimatum voorgeschoteld. Hij verwacht dat ze zich “uit de naad gaan werken” (zijn letterlijk woorden: “extremely hardcore”). “Als je er zeker van bent dat je deel wil uitmaken van het nieuwe Twitter, klik dan op de onderstaande link”, schreef Musk in een e-mail. Die linkte door naar een onlineformulier. 

Ontslag voor weigeraars 

Het is niet helemaal duidelijk wat de techgoeroe dan precies bedoelt met “extremely hardcore”. Volgens de Amerikaanse krant werd niet gespecifieerd wat er dan exact van de rest van het personeel verwacht wordt. “Dat wil zeggen: lange uren kloppen aan een hoge intensiteit”, zou Musk gezegd hebben. Het is nog maar de vraag of zo’n beslissing wel legaal is in landen met een goed uitgewerkte arbeidswetgeving.  

In de e-mail stond wel duidelijk vermeld dat wie het formulier niet ondertekent tegen 17u lokale tijd op (vandaag) 17 november, ontslagen zou worden, met een vergoeding van drie maanden loon. 

Lees ook: Twitter Blue mét blauw vinkje terug bij Twitter op 29/11 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business