Nieuws

Twitter Blue mét blauw vinkje terug bij Twitter op 29/11

blauwe vinkjes
Het abonnement Twitter Blue zou op 29 november terugkeren.

Het welles-nietes spelletje bij Twitter rond het vernieuwde Blue-abonnement met bijhorend blauw vinkje zou dan toch worden afgerond.

Misbruik Twitter Blue

De aanpassingen die werden doorgevoerd net nadat Elon Musk het platform had overgenomen werden al snel opgeschort, toen bleek dat een aantal mensen er misbruik van maakten. Wie had dat zien aankomen…

Mocht iemand het alweer zijn vergeten: de prijs van Blue werd op $8 gezet (na een “discussie” tussen Musk en auteur Stephen King) en wie betaalde (echt eender wie) kwam meteen ook in aanmerking voor het blauwe vinkje, normaal gereserveerd voor beroemdheden, instanties of bedrijven. Mensen betaalden de 8 dollar en begonnen zich en masse uit te geven voor bekende namen.

Zo verklaarde iemand in naam van farmareus Eli Lilly dat insuline vanaf nu gratis zou zijn, wat toch voor enige nervositeit op de beurs zorgde. Andere voorvallen waren de Republikeinse senaatskandidate voor Arizona, Kari Lake, die zogezegd de handdoek in de ring gooide, NBA-superster LeBron James die weg leek te willen bij zijn huidige club, de Los Angeles Lakers en voormalig president George W. Bush die verklaarde dat hij het mist om Irakezen te doden, waarop Tony Blair hem bijviel dat hij dat gevoel deelt. Allemaal fake, uiteraard.

Terugkeer

Dit was voldoende voor zelfs Elon Musk (die zelf ook slachtoffer was van grapjassen die zich voordeden als hem) om op 11 november het vernieuwde Blue-abonnement op te schorten. Een onbedoeld symbolische dag om de lieve vrede te bewaren! Twee dagen later antwoordde hij op een vraag erover op Twitter dat Blue eind volgende week al zou kunnen terugkeren, maar dat is dus intussen 29 november geworden. Er zouden deze keer wel extra maatregelen worden genomen om misbruik tegen te gaan. Wie van naam verandert zal het blauwe vinkje tijdelijk verliezen en pas terugkrijgen wanneer Twitter die nieuwe naam heeft geverifieerd. Gezien de stevige inkrimping van het personeelsbestand bij het platform kan dat misschien wel even duren…

Grijs vinkje

Intussen is ook het grijze Official-vinkje ingevoerd voor sommige media, bedrijven, beroemdheden en instanties, zoals Coca-Cola. Zelf heeft Musk het echter nog niet, net zoals Unicef, Barack Obama of de VN. Het valt dus nog af te wachten hoe wijdverspreid dat grijze vinkje in de toekomst echt gaat zijn.

Voor gewone stervelingen die 8 dollar teveel hebben wordt het dus uitkijken naar die 29 november. Maar gezien de gebeurtenissen van de afgelopen weken is dat een eeuwigheid bij het Twitter van de wispelturige Elon Musk, dus wie weet wat verandert er tegen dan nog allemaal!

Lees ook: Twitter vraagt deel ontslagen personeel terug te keren

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business