Nieuws

Elon Musk voert massaontslagen door bij Twitter

Twitter
© Unsplash/Brett Jordan
Medewerkers van Twitter zouden ‘bij bosjes vallen’ tijdens een massaontslag aangezet door Musk. Hoeveel medewerkers exact zijn ontslagen is nog ongeweten.

Twitter had ten tijde van de overname door Elon Musk ongeveer 7.500 medewerkers. Voor een deel van hen eindigt vandaag definitief hun avontuur bij Twitter, dat blijkt uit een e-mail aan medewerkers die in handen is van The Washington Post. Hoeveel medewerkers precies het veld moeten ruimen, is ongeweten. Het zou volgens de krant gaan om een ‘scherpe daling’, terwijl een anonieme medewerker vertelt dat ze “bij bosjes vallen”.

#LoveWhereYouWorked

Tijdens een bijeenkomst met investeerders stelde Musk 75 procent van de Twitter-medewerkers te willen ontslaan. Daarmee zou het bedrijf nog iets meer dan 2.000 werkkrachten overhouden. Musk zou die intentie later echter hebben ontkend, terwijl donderdag via The Verge uitlekte dat er 3.800 medewerkers het schip moesten ruimen. Momenteel is het wachten op informatie vanuit Musk of het communicatieteam van Twitter over officiële informatie rondom de ontslaggolf.

Via de hashtag #LoveWhereYouWorked delen verschillende ex-Twitter medewerkers hun verhalen over het massaontslag. Uit de tweets blijkt dat medewerkers die zijn ontslagen per direct ‘toegang tot hun e-mailaccount en Slack zijn verloren’, terwijl ze in een e-mail gericht aan hun privéadres te horen kregen dat ze onder de ontslagronde vielen.

Gesloten Twitter-kantoren

Medewerkers die niet zijn ontslagen worden door de ontslaggolf geconfronteerd met plots gesloten kantoren. Het bedrijf doet dit naar eigen zeggen om de veiligheid van medewerkers, Twitter-data en -systemen te waarborgen. Aan mensen die al op kantoor aanwezig zijn of onderweg zijn vraagt het sociale medium om huiswaarts te keren. Wanneer de kantoren weer geopend worden, is vooralsnog niet bekend.

Elon Musk liet eerder blijken dat medewerkers na de ontslagronde weer moeten terugkeren naar de kantoren. Hij hanteert daarmee een vergelijkbare strategie als bij Tesla, waar na de coronagolven de boodschap kwam dat iedereen weer op kantoor verwacht werd. Degenen die niet ‘gehoorzaamden’, mochten volgens Musk ophoepelen. Vermoedelijk wil Musk hiermee de werkprocessen stroomlijnen en hoopt hij met de medewerkers op kantoor sneller wijzigingen door te kunnen voeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business