Nieuws

Twitter-werknemers waarschuwen Musk: massale ontslagen zijn gevaarlijk 

Musk
Werknemers bij Twitter waarschuwen overnemer Elon Musk dat de massale ontslagen die hij zou plannen ronduit roekeloos zouden zijn.

Dat zegt een niet nader bepaald aantal Twitter-werknemers in een open brief die het magazine Time kon inkijken. Daarin richten ze zich rechtstreeks tot overnemer Elon Musk en de raad van bestuur bij Twitter.  

De brief komt er kort nadat The Washington Post berichtte dat Elon Musk van plan zou zijn om maar liefst 75 procent van alle werknemers bij Twitter te ontslaan. Momenteel zijn er ongeveer 7.500 mensen werkzaam bij het socialmediabedrijf. 

“Musk gaat Twitter beschadigen” 

“Elon Musks plan om 75 procent van de werknemers te ontslaan zal Twitter serieus beschadigen in zijn capaciteit om de publieke opinie te dienen”, staat er in de brief. “Een dreiging van deze grootorde is roekeloos, en ondermijnt het vertrouwen dat gebruikers en klanten in het platform hebben. Het is een transparante handeling van personeelsintimidatie. We kunnen gewoon niet functioneren in een werkomgeving waarin we voortdurend lastiggevallen en onder druk gezet worden”, klinkt het duidelijk. 

In de brief stellen de werknemers ook eisen aan “de huidige en toekomstige leiding” van het bedrijf. Bovenop de “eerlijke ontslagvergoedingen voor alle werknemers”, vragen ze dat Musk alle huidige werknemers aan boord houdt, ook zij die thuis werken. En op dat laatste had Musk in het verleden al vaker kritiek geuit. 

Verschillende visie 

Nog komt uit de brief naar voren dat er mogelijk grote verschillen zijn in visie tussen de werknemers en Musk, die zegt dat hij wil dat er minder gemodereerd wordt op het platform. “We eisen dat de leidinggevenden ons niet discrimineren op basis van ons ras, geslacht, handicap, seksuele voorkeur of politieke overtuigingen”, staat er nog in de brief. 

Vooralsnog is het niet duidelijk hoeveel werknemers de brief ondertekend hebben. Het is wel een teken aan de wand dat het er heel chaotisch aan toe zou kunnen gaan, eenmaal Musk de touwtjes in handen neemt. Na een maandenlange legale strijd, lijkt het erop dat de deal eindelijk afgerond zou kunnen worden op aanstaande vrijdag 28 oktober. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business