Nieuws

Elon Musk plant massaontslag na aankoop Twitter

Twitter
© iStock / bombuscreative
Twitter-personeel kan voorlopig nog niet rusten. Mocht Elon Musk het platform overnemen, zou 75 procent van het personeel worden ontslagen.

Nu Twitter mogelijk alsnog in handen komt van miljardair Elon Musk, wordt ook meer duidelijk over de mogelijke gevolgen van zo’n overname. Musk vertelde tegenover mogelijke Twitter-investeerders dat hij van plan is het personeelsbestand van het bedrijf flink in te krimpen. The Washington Post – die deze informatie in handen kreeg – zegt dat driekwart van het personeel het schip moet ruimen.

Twitter heeft momenteel ongeveer 7.500 personeelsleden. Met de inkrimping moet het bedrijf nog zo’n 2.000 werknemers overhouden. Op dit moment is nog niet geweten in welke afdelingen Musk zou willen snijden. Mogelijk gaat de krimp van het personeelsbestand met name ten koste van de moderatiecapaciteit. Eerder liet de Tesla en SpaceX-topman al weten de mate van controle door moderatoren op het platform te willen terugschroeven. Hiermee hoopt hij de volgens hem steeds verder beperkte vrijheid van meningsuiting te herstellen.

Van bod tot catastrofe

Ondertussen blijft het de vraag of de deal tussen Twitter en Musk daadwerkelijk rond gaat komen. Begin oktober werd, na een maandenlange vete tussen de miljardair en het platform, duidelijk dat de deal mogelijk alsnog doorgang zou kunnen vinden. Elon Musk liet plots weten alsnog ‘bereid te zijn’ het platform over te nemen tegen de eerder afgesproken prijs van 54,20 dollar per aandeel. Om de deal rond te kunnen krijgen, vertrouwt Musk op verschillende externe investeerders. Onbekend is of hij het volledige bedrag inmiddels bijeen heeft weten te schrapen.

Echt gerust op een vloeiende overname zijn ze alvast niet bij het sociale medium. De rechtszaak die Twitter tegen Musk had aangespannen, die oorspronkelijk op 17 oktober zou plaatsvinden, zou nog niet zijn afgezegd. Het bedrijf lijkt daarmee te wachten tot de deal definitief rond is. Lukt het Musk niet om de 44 miljard dollar op tafel te leggen, wat de verwachting van het platform is, dan zal hij alsnog door Twitter voor het gerecht worden gesleept.

Vooralsnog staat de deadline voor het akkoord tussen beide partijen op 28 oktober. Deze datum is de partijen opgelegd door de rechter. Lukt het ze niet om voor die datum een deal te ‘sluiten’, dan volgt automatisch een rechtszaak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business