Nieuws

Elon Musk wil Twitter dan tóch kopen

Twitter
© iStock / bombuscreative
Elon Musk brengt zijn bod op Twitter opnieuw uit, na zich eerder terug te trekken. Op 17 oktober zou het juridisch proces tussen Twitter en Musk beginnen.

Update 07/10/22: De start van het juridisch proces tussen Twitter en Elon Musk is uitgesteld tot 28 oktober. De rechtszaak blijft staande zolang Twitter niet zeker is dat Musk écht doorgaat met de deal. Twitter gelooft ook nog niet dat Musk überhaupt de 44 miljard dollar op tafel kan leggen. Enkele van de investeerders die Musk zouden financieren bij de originele deal in april, zouden nu afgehaakt zijn.

Elon Musk heeft laten weten dat hij opnieuw een bod op Twitter wil doen, aan de oorspronkelijke prijs van 44 miljard dollar of 54,20 dollar per aandeel. In juli trok hij zijn bod van afgelopen april in, met de redenering dat Twitter niet transparant communiceerde over de hoeveelheid bot-accounts op het platform. Volgens Twitter zouden minder dan 5 procent van alle accounts bots zijn, terwijl Musk beweerde dat het eerder tegen de 20 procent zou zijn.

Als reactie op de terugtrekking van Musk, besloot Twitter een rechtszaak tegen hem aan te spannen. Daardoor kon hij mogelijk gedwongen worden om alsnog door te gaan met de overname. Dat proces zou normaal gezien van start gaan op 17 oktober, maar nu heeft Musk toch zijn bod weer uitgebracht.

Reactie van Twitter

Twitter gaf al een statement dat ze de brief in verband met het bod ontvangen hebben. De intentie van het bedrijf zou zijn om het originele bod aan te nemen. Musk zelf heeft al getweet dat de aankoop van Twitter een versnellende zet zou zijn voor de creatie van zijn “everything app” X. Wat dat zou moeten voorstellen is vooralsnog een mysterie, hoewel Musk al eerder heeft gesproken over een sociale mediasite die X.com zou heten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business