Nieuws

Kanye West wil sociaal platform Parler kopen

parler app kanye west
Rapper Kanye West wil het sociale medium Parler overnemen. Het nieuws van de overname volgt kort op de uitsluiting van zijn Twitter-account.

Parlement Technologies, het bedrijf achter het rechts getint sociaal platform Parler, liet weten dat het een principeovereenkomst heeft afgesloten met Kanye West voor een overname. West, tegenwoordig ook wel Ye genoemd, wil met de overname verzekeren dat mensen zich vrij kunnen uitdrukken. Vooral “in een wereld waar conservatieve meningen als controversieel worden gezien”.

Aan de kant van Parler verwijst CEO George Farmer naar Kanye West als een “bondsgenoot in het gevecht voor vrijheid van meningsuiting”. Volgens Farmer zou deze deal de wereld veranderen. Parlement Technologies is verder “vereerd om West te helpen met het bereiken van zijn doelen”. De overname zou voor het bedrijf ook garanderen dat ze een rol kunnen blijven spelen in het creëren van een “niet te cancelen ecosysteem waar alle stemmen welkom zijn”.

Van Twitter en Instagram gegooid

De timing van zijn overname van Parler is interessant, want Kanye West’s accounts op Twitter en Instagram werden vorige week nog vergrendeld. Dat kwam door antisemitische berichten die hij had gepost, wat voor Twitter en Meta een schending van hun regels is. Parler kwam zelf ook al controverse tegen. De app was na de bestorming van het Capitool een hele tijd niet meer beschikbaar in de Google Play Store.

Het exacte overnamebedrag is nog niet geweten. Parlement Technologies en West verwachten de deal definitief te maken tijdens het vierde kwartaal van 2022.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business