Nieuws

Rechts Twitter-alternatief Parler keert terug in Google Play Store 

Parler
Parler, het sociale medium dat vooral gebruikt werd door extreemrechtse Trump-aanhangers, is terug van weggeweest in de Google Play Store.

Parler was intussen al anderhalf jaar niet meer te downloaden in de Play Store, sinds Google de app onbeschikbaar had gemaakt na de bestorming van het Amerikaanse Capitool, op 6 januari 2021. De socialemedia-app maakt nu een rentree. Apple hanteerde een andere aanpak. In zijn App Store is Parler sinds mei vorig jaar weer te downloaden. Het sociale medium moest daarvoor Apple wel tegemoetkomen met enkele aanpassingen. 

Parler als vrij Twitter-alternatief 

Het socialemediaplatform werpt zich nog steeds op als een ongecensureerde versie van Twitter, waar vrije meningsuiting quasi absoluut is. De app was dan ook vooral populair bij de rechtse aanhangers van voormalig president Donald Trump. Vanuit andere politieke kringen kreeg de app hevige kritiek, omdat ze ook een rol gespeeld zou hebben in de communicatie rond de bestorming van het Capitool.  

Hoewel Apple dus sneller kon handelen om Parler weer aan de voorwaarden voor zijn App Store te laten voldoen, komt Google nu pas met de aankondiging dat het de app weer beschikbaar maakt. Die beslissing komt er nadat Parler heeft bevestigd dat het alle berichten die aanzetten tot geweld zal verwijderen. Wie zich niet aan de regels houdt, zal ook verbannen worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business