Nieuws

Elon Musk wil helft Twitter-werknemers ontslaan

blauwe vinkjes
Twitter-CEO Elon Musk is van plan om 3.700 mensen te ontslaan. Dat is maar liefst de helft van het totale aantal werknemers bij het socialmediaplatform.

Musk had er eerder al op aangestuurd, maar Bloomberg bevestigt nu dat de nieuwe Twitter-baas een groot aantal werknemers wil ontslaan. Volgens Bloomberg is de kersverse ‘Chief Twit’ van plan om 3.700 mensen te laten afvloeien. Dat zou een halvering betekenen van het huidige aantal.

Musk wil kosten drukken 

Musk zou dat doen om de kosten te drukken. Volgens het persagentschap is hij samen met een team adviseurs de voorwaarden van de ontslagen aan het uitwerken. Daarbij zouden ze alvast een ontslagvergoeding krijgen die gelijk is aan 60 dagen werk. De CEO gaat zijn werknemers mogelijk vrijdag al op de hoogte brengen van de herstructurering. 

Nadat de deal voor de overname van Twitter werd afgerond, ontsloeg Musk al meteen voormalig CEO Parag Agrawal, financieel directeur Ned Segal en andere toplui. Overige leidinggevenden werd gevraagd een lijst op te stellen van personeelsleden die ontslagen konden worden. De posities op de lijst waren naar verluidt gebaseerd op de individuele bijdrages aan de code van Twitter. Om dat te evalueren riep Musk de hulp in van ingenieurs bij Tesla. 

Naast de massale besparingen wil Musk ook meer inkomsten genereren. Zo wordt Twitter Blue, de betalende versie van de socialmedia-app, meer dan twee keer zo duur. Volgens Bloomberg zou een abonnement 8 dollar gaan kosten, in plaats van 3 dollar. Een Twitter Blue-abonnement wordt ook verplicht voor accounts die een blauw verificatie-vinkje willen gebruiken. 

Geen thuiswerk meer 

En wie zijn job wel mag houden, kreeg ook niet meteen denderend nieuws. Musk is zoals bekend geen voorstander van thuiswerk en Twitter-werknemers zullen voortaan ook weer voltijds naar kantoor moeten komen, op een aantal uitzonderingen na.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business