Nieuws

Trump (voorlopig) nog niet welkom op Twitter 

truth social
© Unsplash
Oud-president Donald Trump zal na de veelbesproken overname van Elon Musk niet zomaar meteen mogen terugkeren op Twitter.

Wie gedacht had dat Trump en andere grote namen die van het platform verwijderd werden in één klap weer aan het tweeten zouden mogen slaan, heeft het dus mis. Musk gaat een onafhankelijke toezichtraad inrichten. Die zal geval per geval moeten oordelen of geblokkeerde persoonlijkheden weer toegang zullen krijgen tot het platform om er hun ideeën te verkondigen. 

Zoals geweten hecht Elon Musk veel belang aan het recht op vrije meningsuiting, ook al worden daarbij bepaalde mensen tegen de schenen geschopt. In het verleden liepen vooral figuren die haatspraak predikten of opruiende taal spraken tegen een blokkering aan. Het is helemaal niet duidelijk welke richtlijnen Musk en zijn Twitter-top zullen hanteren.  

In het geval van Trump verloor hij definitief zijn toegang tot het platform, nadat hij mee zou hebben aangezet tot de bestorming van het Capitool en door zijn claims dat de verkiezingsoverwinning van de Democraten gestolen zou zijn. 

Trump voorlopig niet gedeblokkeerd

Kersvers CEO Elon Musk sprak zich wel al uit over de kwestie op Twitter zelf. “Twitter zal niemand die ‘gedeplatformd’ werd voor het schenden van de regels op Twitter weer toelaten, tot dat we een duidelijk proces hebben over hoe dat zou moeten gebeuren. Daarvoor hebben we op zijn minst nog enkele weken nodig”, klinkt het. Dat die beslissing zo pas na de tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse congres van 8 november valt, is wellicht geen toeval. 

Het is nog maar de vraag of Donald Trump zijn comeback zal maken op Twitter. Die kans is er zeker, want zijn eigen, rechtse alternatief op Twitter, Truth Social, was niet bepaald een succes. Het kampt met financiële problemen en heeft bijlange niet de reikwijdte van Twitter. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business