Nieuws

Truth Social komt nu toch naar de Play Store

truth social
© Unsplash
Nadat Truth Social in februari in de Apple App Store verscheen, is nu ook de Play Store aan de beurt. Trumps mediaconglomeraat moest daarvoor wel zijn moderatie aanscherpen.

Truth Social verscheen nog niet eerder in de Play Store. Google weerhield de livegang van de app. De zoekgigant kreeg van de Trump Media & Technology Group (TMTG) niet de garantie dat content die in strijd was met Googles appwinkel-voorwaarden, verwijderd zou worden. TMTG zou inmiddels die garanties hebben geboden, waardoor de blokkade werd opgeheven, dat laat Google weten. Amerikaanse nieuwssite Axios meldt dat Truth Social inmiddels in de Play Store staat.

Truth Social op de Play Store

Daarmee staat de app van de Amerikaanse ex-president Donald Trump nu zowel in de Google Play Store als de Apple App Store. In die laatstgenoemde winkel verscheen het sociale medium al in februari. Android-gebruikers konden de app al wel sideloaden met een officieel installatiebestand. Er zijn vooralsnog echter geen signalen voor de komst van Truth Social naar België of Nederland. Wie binnen de iOS of Android-appwinkel op zoek gaat naar Trump’s sociale medium, stuit op een ‘lege’ lijst.

Voor de toestemming om in de Play Store gepubliceerd te mogen worden, moest TMTG onder meer garanties bieden voor contentmoderatie op berichten die aanzetten tot geweld. Hoe TMTG van plan is de contentmoderatie uit te voeren, is tot nu toe niet bekend. Devin Nunes – directeur van TMTG en voormalig Republikeins congreslid – noemt de publicatie in de Play Store “een belangrijke stap richting het herstel van de vrijheid van meningsuiting online”.

Rand van de afgrond

Ondanks de bombarie die Trump wist te creëren bij de lancering van Truth Social, staat TMTG aan de rand van de afgrond. Het Duitse Heise Online meldde eerder dat er verschillende schuldeisers zijn, waaronder hostingbedrijf RightForge dat al minstens 1 miljoen dollar tegoed heeft, en dat de gebruikersaantallen teruglopen. Hoelang Truth Social het nog kan uithouden zonder ineen te storten, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business