Nieuws

Truth Social van Donald Trump is bijna failliet 

Truth Social
Image: iStock
Truth Social, het sociale netwerk van Donald Trump, heeft betalingsproblemen. Het aantal gebruikers en de inkomsten lopen terug.

Volgens de Duitse IT-nieuwssite Heise Online staat het water aan de lippen bij Truth Social, Trumps eigen versie van Twitter. Het aantal gebruikers zou sterk blijven teruglopen en dat biedt onvoldoende basis voor adverteerders. Volgens Heise Online zouden er al een aantal schuldeisers zijn, waarvan het webhostingbedrijf RightForge de grootste is. Zij zeggen dat de Trump Media & Technology Group (TMTG) sinds maart niet meer betaald heeft voor de hosting. Zij vragen ruim 1 miljoen dollar van de TMTG, zo meldt Fox Business.

Nochtans werd Truth Social in februari van dit jaar nog met veel bombarie aangekondigd door Trump. Na de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021, werd het Twitter-account van de toenmalige Amerikaanse president afgesloten, nadat hij opgeroepen zou hebben tot geweld. Trump was het daar zelf uiteraard niet mee eens en hij besloot dan maar om zijn ‘eigen Twitter’ op te richten.

Truth Social geen succes 

Vermoedelijk zijn het Trumps fanatiekste aanhangers die actief waren op het platform, maar ook hun aantal lijkt dus te slinken. Adverteren op Truth Social blijft voor de meeste bedrijven een netelige kwestie, omdat mogelijke reputatieschade nooit veraf is.

Bovendien is Truth Social als app enkel verkrijgbaar op iPhone, en niet op Android. Ook dat heeft het platform ongetwijfeld heel wat gebruikers gekost. Eerder had Trump nog het plan opgevat om Truth Social naar de beurs te brengen, maar door de lopende onderzoeken tegen hem, heeft de ex-president momenteel andere katten te geselen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business