Trump’s nieuwe sociale media-app Truth Social is sinds vannacht beschikbaar voor iOS, maar vlekkeloos is de lancering niet verlopen.

Advertentie

Nadat de applicatie in oktober al werd aangekondigd, is het socialmediaplatform Truth Social officieel gelanceerd. Het nieuwe socialmediaproject van Donald Trump (officieel uitgegeven door T Media Tech LLC) is voorlopig wel enkel beschikbaar via de App Store. Wie zich inschreef voor de bètaversie, zag de applicatie automatisch geïnstalleerd op zijn iPhone. Zo kan Donald Trump meer dan een jaar na zijn verbanning van Twitter, Facebook en YouTube weer naar hartenlust tweeten. Een betere dag kon hij niet kiezen voor de lancering: vandaag vieren de Amerikanen ‘President’s Day’. Zoonlief Donald Trump Jr. verwelkomde iedereen in naam van zijn bekende vader persoonlijk op het platform.

Truth Social omschrijft zich als een platform ‘dat volledig vrij is van politieke discriminatie’ en waar alle meningen welkom zijn. De app wil naar eigen zeggen ‘rebelleren tegen de tirannie van de Big Tech’. In de praktijk zal de applicatie wellicht vooral diegenen aantrekken die het wereldbeeld van Donald Trump delen. De interface van het sociale medium is bijna een identieke kopie van Twitter. Je kan mensen volgen, posts schrijven en posts van anderen delen en je hebt ook een nieuwsfeed (of ‘Truth Feed’) waar de waarheden van de dag verschijnen.

truth social interface twitter
Enkele screenshots uit de Apple App Store tonen de Twitterachtige feed.

Problemen bij lancering

Bij de lancering lijkt Truth Social toch met wat groeipijntjes te kampen. Veel nieuwe gebruikers ondervonden problemen bij het aanmaken van een account, anderen werden dan weer in een wachtlijst geduwd omdat de vraag naar het platform naar verluidt zo groot is. Het team achter Truth Social schijnt echter wel rekening te hebben gehouden met eventuele problemen. De deuren zullen zich geleidelijk aan voor meer mensen openen.

Tegen eind maart zou het platform dan volledig klaar moeten zijn om de strijd met Facebook en Twitter aan te gaan. Wanneer de applicatie ook naar Android zal komen, dat is echter nog niet geweten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here