Trump
Image: iStock

Donald Trump heeft zijn queeste tegen de ‘liberale’ sociale media nog niet opgegeven. Hij lanceert binnenkort TRUTH Social in de appwinkels.

Advertentie

Hoe zou het nog met Donald Trump zijn? Na zijn aftreding als president leek hij even volledig uit de schijnwerpers te zijn verdwenen. Op sociale media was hij al een hele poos niet meer welkom. Toch werkte Trump achter de schermen aan zijn grote comeback in de publieke ruimte. Die krijgt vandaag formeel vorm met de lancering van een gloednieuw sociaal medium: TRUTH Social.

Om het nieuwe platform kapitaalkracht te geven, zette Trump met zijn mediabedrijf Trump Media en Technology Group een acquisitie op met Digital World Acquistion Group. Dit nieuw gevormde bedrijf stapt naar de beurs met een geschatte marktkapitalisatiewaarde van 875 miljoen Amerikaanse dollar. Dat is wel nog geen tiende van wat Facebook vandaag op de beurs waard is (960 miljard dollar), maar het is toch een goede start.

Tegengewicht bieden

De naam van het sociale mediaplatform, TRUTH Social, laat maar weinig ruimte voor discussie over de intenties achter het platform. “We leven in een tijd waarin de Taliban mag tweeten, maar Amerika’s favoriete president het zwijgen wordt opgelegd”, zegt Trump in een statement opgepikt door ABC News. Volgens de president is het hoog tijd voor een sociaal medium dat een tegengewicht biedt voor de ‘liberale’ technologiebedrijven en dat de ‘waarheid’ verkondigt. En wie Donald Trump een beetje kent, weet dat hij van mening is dat de enige waarheid uit zijn mond komt.

Zijn waarheid probeerde Trump eerder al eens te verkondigen via een Twitter-achtige blog die in hij in mei lanceerde. De blog bleek echter een mislukking te zijn en na een maand was het al voorbij. Een team van zijn voormalige adviseurs stampte kort daarna GETTR uit de grond, maar daar zit Trump zelf niet achter. Benieuwd of zijn tweede poging meer succes kent.

Lancering in 2022

De grote lancering van TRUTH Social staat gepland voor het voorjaar van 2022. Volgende maand gaat een eerste bèta al live. Die zal enkel op uitnodiging kunnen betreden worden via de Apple App Store. Dat doet ons onmiddellijk denken aan Clubhouse.


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.