Nieuws

Trump stopt na een maand al met zijn persoonlijke blog

De blog haalde niet het verhoopte aantal bezoekers. Het is onduidelijk wat de volgende zet van Donald Trump zal zijn.

Voormalig president Donald Trump lanceerde begin mei zijn blog “From the Desk of Donald J. Trump”, een alternatief voor de sociale media die hem verbannen hadden na de bestorming van het Capitool. Op de blog konden zijn volgers Trumps ongezouten mening over de Amerikaanse actualiteit lezen. De feed van de blog was in de stijl van Twitter opgebouwd. Na een maand heeft Trump de stekker al uit zijn persoonlijke blog getrokken. Dat bevestigde zijn woordvoerder James Miller aan diverse Amerikaanse media.

De reden voor de snelle exit is vrij eenvoudig: de blog had te weinig bezoekers. Waar Trump nog miljoenen volgers had op Twitter en Facebook, slaagde hij via zijn eigen website erin daar nog maar een fractie van te bereiken. Dat betekent zeker niet dat zijn populariteit aan het afnemen is, klinkt het vanuit zijn team. Volgens Miller was de blog ook maar een ‘tussenstap’ naar de echte plannen van Donald Trump.

Wat is de volgende zet?

Maar wat zijn die plannen van Trump nu precies? Zijn woordvoerder lijkt het zelf ook niet exact meer te weten. Sinds maart kondigde het entourage van Trump al een nieuw socialemediaplatform aan dat ‘een gamechanger’ zal worden. Kondigt de voormalige president binnenkort iets nieuws aan? Miller lijkt een terugkeer van Trump naar de al bestaande sociale media ook niet uit te sluiten. YouTube zette de deur al weer op een kier voor hem en het externe comité van Facebook liet ook al weten dat een levenslange ban niet de beste oplossing is. Van ‘The Donald’ zullen we het wellicht niet snel zelf horen; sinds zijn ontslag is hij nog maar zeer karig met het geven van interviews en staat hij nog enkel ‘vriendelijke’ media te woord.

De website van Trump staat wel nog steeds live. De blogposts hebben opnieuw plaats gemaakt voor droger gebrachte statements op actuele gebeurtenissen. Daarin heeft hij het zes maanden later nog steeds over de vermeende verkiezingsfraude.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business