Nieuws

Trump komt met alternatief na verbanning op Twitter en Facebook

Na zijn verbanning op Facebook en Twitter, beloofde Donald Trump met een eigen alternatief te komen. Dat blijkt nu een blog te zijn.

Concreet gaat het om een extra onderdeel op zijn website donaldjtrump.com, met de sprankelende titel ‘From the Desk of Donald J. Trump’. Dat wil dus zeggen: ongefilterd en zonder blad voor de mond, zoals we hem kennen. Springt meteen in het oog: de Twitter-achtige nieuwsfeed met updates als “The Fraudulent Presidential Election of 2020 will be, from this day forth, known as THE BIG LIE!” Met dat soort boodschappen viel hij net uit de gratie van socialemediaplatformen en verdedigers van Democratische waarden.  

Begin februari leek het erop dat Trump in zee zou kunnen gaan met Parler, het rechtsgezinde Twitter-alternatief. Daar zou over onderhandeld zijn, maar er kwam geen deal uit voort. De voormalig president lijkt het dus voorlopig te houden op zijn eigen blog.

Twitter-achtige updates

Opvallend zijn de Twitter- en Facebook-knoppen waarmee fans zijn updates in principe gewoon kunnen delen, al blijkt voorlopig enkel die voor Facebook te werken. In principe mogen gebruikers content van Trumps website delen, maar dan zouden die wel niet in strijd mogen zijn met de gebruiksovereenkomst van Twitter en Facebook. Dat zal vroeg of laat onvermijdelijk tot conflicten leiden. 

Hoewel het platform nog maar enkele dagen online is, gaan de statusupdates terug tot 24 maart. De laatste toevoeging is een video waarin hij zijn blog promoot als “een plaats waar hij op een veilige manier zijn gedacht kan zeggen, recht van het bureau van Donald J. Trump”. Fox News weet dat Trump op termijn zijn aanhangers rechtstreeks wil gaan toespreken. Hoe dat precies in zijn werk zou gaan, is nog niet duidelijk. Mogelijk gaat het om een livestream. 

Uitspraak Facebook valt vandaag 

De timing voor de lancering van de blog is mogelijk geen toeval. Facebooks toezichtscomité buigt zich net vandaag over Trumps blokkering. Later op de dag krijgen we te horen of hij ooit nog welkom is op het platform van Mark Zuckerberg. De uitspraak van het comité zou onafhankelijk zijn en voor altijd blijven gelden. Je verneemt er straks alles over bij TechPulse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business