Nieuws

Trump kon mede-eigenaar worden van Parler

Tijdens zijn presidentschap had Donald Trump mede-eigenaar kunnen worden van Parler. In ruil voor een account kreeg hij aandelen aangeboden.

Het was niet Trump zelf die over de deal onderhandelde, maar zijn Trump Organization. Dat zeggen vier bronnen aan Buzzfeed News. Parler (een rechts alternatief op Twitter) zou het entourage van de toen nog zittend President 40 procent van de aandelen hebben aangeboden. In ruil zou Trump van Parler zijn sociale thuisbasis moeten maken met een actieve account.  

Geheime gesprekken zonder Trump 

De gesprekken zouden de voorbije zomer opgestart zijn en hebben in november nog even gelopen nadat Trump de presidentsverkiezingen verloor. Het is niet duidelijk hoezeer hij zelf betrokken was bij de onderhandelingen met Parler. 

Het was Trumps voormalig campagnemanager Brad Parscale die als eerste het idee opperde dat de president een aandeel zou kunnen verwerven. Parscale zou samen met Trumps advocaat Alex Cannon samengezeten hebben met de ondertussen ontslagen Parler-CEO John Matze en aandeelhouders. De meeting had naar verluidt plaats in Trumps Mar-a-lago-club in Florida. Trump zou nooit deelgenomen hebben aan de gesprekken. 

Legaal netelige kwestie 

Parler zou van zijn kant ook gretig een deal gezocht hebben om te kunnen concurreren met grote jongens als Twitter en Facebook. Zij zouden maar wat graag telkens de primeur gehad hebben, in de vorm van Trumps statusupdates. Tegelijkertijd zou Parler Trump een steviger podium hebben kunnen geven voor zijn trouwe fans. De deal kwam er nooit, maar men kan zich de vraag stellen of dat wel mogelijk zou zijn geweest in het kader van de strenge anti-omkopingswetgeving. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business