Nieuws

Parler zet zijn CEO aan de deur

Parler
Parler, het rechtste alternatief op Twitter, heeft afscheid genomen van zijn CEO. Het ontslag volgt op aandringen van een Republikeinse sponsor.

CEO John Matze liet volgens The Wall Street Journal aan zijn stafleden weten dat de vennoten hem uit het bedrijf gestemd hadden. Dat zou zijn gebeurd onder druk van Rebekah Mercer, een Republikeinse politica die Parler financieel ondersteunt. 

“Ik heb ontzettend veel uren gemaakt en ervoor geknokt om Parler weer online te krijgen, maar op dit moment ligt de toekomst van het platform niet meer in mijn handen”, liet Matze nog weten in de memo aan zijn werknemers. 

Populair bij Trump-fans 

Parler werd in korte tijd immens populair als alternatief op Twitter, dat volgens sommigen te zeer aan censuur zou doen. Na de bestorming van het Capitool op 6 januari besloot Amazon Web Services om de app niet meer op zijn servers te laten draaien. De app ging offline en op een pagina met updates na was Parler volledig buiten werking. Ook Apples App Store en de Google Play Store hadden de toepassing daarvoor al uit hun aanbod verwijderd.

Parler was hét platform bij uitstek voor supporters van Donald Trump. Zij hadden Facebook en Twitter al de rug toegekeerd omdat die hun boodschappen bleven filteren of verwijderen. Naar verluidt wordt er achter de schermen gewerkt om Parler weer in de ether te krijgen. Hoe snel dat zal gebeuren, is niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business