Nieuws

Twitter-alternatief Parler weer bereikbaar na bestorming Capitool

Parler
Parler, het sociale netwerk dat zich opwerpt als het rechtse alternatief voor Twitter, is weer bereikbaar, maar nog niet functioneel.

Het platform is ontzettend populair bij aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump. Na de bestorming van het Capitool op 6 januari had Amazon principieel de stekker uit de hosting getrokken. 

Bezoekers krijgen enkel een bericht te zien van directeur John Matze: “Hello world, is this thing on?”, luidt de testboodschap van afgelopen zaterdag. De statuspagina op Parler.com meldt “technische problemen”.

Parler “bewaakt stem van het volk”

“Nu lijkt het geschikte moment om jullie (zowel haters als liefhebbers) er attent op te maken waarom we met dit platform gestart zijn. We zijn ervan overtuigd dat privacy voorop staat en dat vrijheid van meningsuiting essentieel is, in het bijzonder op sociale media. We hebben er altijd naar gestreefd een onpartijdig forum aan te bieden waar iedereen zijn vrijheden ten volste kan uitoefenen. Ons team zal elke uitdaging die zich voordoet aanpakken en plant jullie allemaal snel weer te kunnen verwelkomen. We zullen de stem van het volk niet verloren laten gaan!”, luidt het.

Google en Apple besloten eerder om Parler uit respectievelijk de Play Store en App Store te halen omdat ze het niet eens zijn met het ongecontroleerde beleid van de app.

Lees ook: Sociale media zetten Trump hak voor komende 24 uur, geoorloofd?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business