Nieuws

Pro-Trump sociale media GETTR gehackt bij lancering

Op de dag van de officiële lancering is het nieuwe sociale netwerk van en voor Donald Trump-aangangers GETTR getroffen door een cyberaanval.

Het nieuwe sociale medianetwerk GETTR lanceerde vorige week als een ‘politiek neutraal sociaal netwerk voor mensen overal ter wereld’. Die beschrijving moet je met de nodige korrels zout nemen. De mensen achter GETTR zijn immers de voormalige campagneleiders en adviseurs van Donald Trump en het sociale netwerk lijkt dus vooral bedoeld te zijn om aanhangers van de voormalige president een platform te bieden nu die niet meer welkom is op Facebook en Twitter. Afgelopen zondag, op de nationale feestdag van de Verenigde Staten, vond de officiële lancering plaats in de Play Store en App Store. 

Echter duurde het niet lang vooraleer mensen met minder sympathie voor Trump hun weg naar GETTR vonden. Al op de lanceringsdag kreeg het gloednieuwe sociale mediaplatform al te maken met haar eerste cyberaanval. Hackers drongen binnen op accounts en deelden pro-Palestina boodschappen (zie afbeelding). Daar zit zeker een politiek motief achter, want de Verenigde Staten zijn een belangrijke bondgenoot van Israël. Volgens GETTR-stichter James Miller valt het allemaal best nog wel mee en werd de aanval na enkele minuten al afgeweerd en de accounts hersteld, vertelt hij in een reactie aan Business Insider. Miller zag zijn account zelf wel gehackt worden.  

Image Credit: Business Insider

Een alternatief voor Twitter 

Al sinds de verbanning van Trump op Twitter en Facebook na de bestorming van het Capitool lopen de geruchten dat Trump met een eigen sociale mediasite zou afkomen. Eerst lanceerde hij een blog, maar door een tegenvallend aantal bezoekers werd daar al na een maand de stekker uit getrokken. Met de lancering van GETTR lijken die plannen nu toch concrete vorm te krijgen. Politico ontdekte als eerste dat GETTR een project is van het voormalige team van Trump. Trump heeft wel zelf nog geen actief account op het sociale medium. 

De interface van het sociale medium is er gelijkend op dat van Twitter. Zo kunnen gebruikers hashtags toevoegen aan hun posts en is er een tool om je tweets en zelfs je volgers over te zetten naar GETTR, ook als die geen account hebben. Dat moet de drempel om van Twitter over te stappen verlagen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business