Nieuws

‘Truth Social’-app van Trump blijft worstelen

A person wears a Donald Trump mask at the Little Five Points Halloween Parade on October 21, 2017 in Atlanta, GA.
Donald Trump werd wegens het oproepen tot rellen van bekende social media-platformen verwijderd. Hij richtte vervolgens zelf een app op, maar dat loopt niet soepel.

Na de presidentsverkiezingsoverwinning van Biden, bestormden aanhangers van voormalig president Trump op 6 januari 2021 het Amerikaanse Capitool. Omdat Trump opgeroepen zou hebben tot rellen, werd hij – ondertussen meer dan anderhalf jaar geleden – van bekende social-mediaplatformen (waaronder Instagram en Twitter) verwijderd.

De ex-president besloot vervolgens zelf een social media-platform op te richten, in het bijzonder om het recht op vrije meningsuiting te waarborgen. De nieuwe app Truth Social, werd eerder dit jaar gelanceerd, maar is nog altijd niet beschikbaar in de Android Play Store. Daar weten we nu meer over.

Truth Social

Trumps app, genaamd ‘Truth Social’, ondervindt blijkbaar financiële problemen. Volgens Axios heeft de maandenlange vertraging in het verschijnen van de app op Android alles te maken met het beleid van Truth Social – in het bijzonder, dat rond bedreigingen met geweld.

Het gloednieuwe social media-platform beweert bijna alle berichten toe te laten, omdat de app in eerste instantie gebouwd werd met de bedoeling de vrije meningsuiting te waarborgen. In praktijk zou de app een ‘gevoelige inhoud’-waarschuwing toevoegen aan bepaalde berichten, maar niet aan elke post die een oproep tot geweld bevat.

Axios wijst in het bijzonder op een commentaar waarin gedreigd werd met het toebrengen van schade aan militairen, alvorens op te roepen tot het ‘atoombommen’ van de Verenigde Staten. Een post die niet gelabeld werd op de site.

Google

Google verklaarde dat op 19 augustus dit jaar een lijst met overtredingen naar Truth Social werd gestuurd, die eerst rechtgezet moeten worden vooraleer de app in de Play Store te vinden zal zijn. Zo zou er bijvoorbeeld een ontoereikende moderatie zijn. Fysieke bedreigingen zouden naar verluidt schering en inslag zijn. De internetgigant staat tot nu toe enkel toe om de app te pre-orderen.

Devin Nunes, CEO van Truth Social, houdt echter vol dat zijn bedrijf wacht op Google om actie te ondernemen. Hij vertelde aan Axios dat hij niet weet ‘waarom ze er zo lang over doen’.

Echte geldproblemen

Het bedrijf achter Truth Social zou overigens ook ‘echte’ financiële problemen hebben. Volgens The Verge, gaat de SPAC van het bedrijf nergens heen, en het bedrijf dat eigenaar moet worden van Truth Social heeft dit jaar al zes miljoen dollar verloren. Daarbovenop zouden ook de leveranciers niet meer betaald worden.

Lees ook: Gratis webruimte van 60.000 Telenet klanten verdwijnt deze week

google playontspanningtruth social

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals