Nieuws

Officieel: Twitter is overgenomen door Elon Musk

Twitter
Na maandenlange onderhandelingen en onderlinge strijd is het zover: Twitter is overgenomen door Elon Musk.

Musk kondigde het nieuws zoals gewoonlijk aan via Twitter. Op zijn profiel schreef de miljardair dat “de vogel is bevrijd”, deels doelend op de verwijten die Musk uitdeelde aan het management over de koers van het platform. Naast de tweet, veranderde de Tesla en SpaceX-topman ook zijn Twitter bio naar de tekst ‘Chief Twit’. De topman liet eerder weten geen aandacht te hechten aan een titel als CEO, maar “medewerkers moesten uiteraard wel naar hem luisteren”. Dit principe houdt Musk ook aan bij Tesla, waar Technoking zijn officiële titel is.

Van rechtszaak tot Twitter-overname

Met de overname van Twitter is een bedrag van 44 miljard dollar gemoeid, goed voor 54,20 dollar per aandeel. Het is frappant hoe vlot Musk de deal heeft gesloten, na maandenlang geprobeerd te hebben onder het contract uit te komen. Hij was van mening dat Twitter fraudeerde met gegevens over bots, en stelde daarom van de aankoop af te willen zien. Het platform ging daar niet in mee; volgens het bedrijf probeerde Musk bewijsloos onder de aankoop uit te komen.

Musk werd daaropvolgend voor het gerecht gesleept. Vanaf 17 oktober zou de zaak tegen de Tesla en SpaceX-topman lopen. Twitter hoopte daarbij op een beslissing waarin Musk door de rechter tot aankoop werd verplicht. Zo ver heeft het nooit hoeven komen. Begin oktober besloot Musk alsnog met het sociale medium om tafel te gaan om de deal af te ronden. De rechter gaf de miljardair tot 28 oktober om de deal rond te krijgen. Dat is nu dus gelukt, waardoor de rechtszaak definitief van tafel lijkt te zijn.

Eerste ontslagen zijn gevallen

Hoewel de aankoop nu is afgerond, zal de rust voorlopig nog niet terugkeren in het Twitter HQ. Na de aankondiging van de overname werd bekend dat Musk CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal, chief legal officer Vijaya Gadde en general counsel Sean Edgett heeft ontslagen. Bovendien zou Musk van plan zijn 75 procent van het Twitter-personeel te ontslaan. Een voorstel waar het personeel eerder deze week een noodkreet over luidde. In een open brief schrijft een aantal medewerkers dat zo’n ontslaggolf leidt tot een “beschadiging in zijn (Twitter) capaciteit om de publieke opinie te dienen”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business