Nieuws

‘Elon Musk schaft Twitter vrijdag definitief aan’

blauwe vinkjes
Elon Musk neemt Twitter vrijdag definitief over voor een bedrag van 44 miljard dollar. Hiervoor ontvangt hij 13 miljard aan leningen van bankiers.

Musk zou dit tijdens een videoconferentie met bankiers hebben beloofd. Dat schrijft Bloomberg. De bankiers staan volgens het persbureau garant voor een lening van 13 miljard dollar. Onder meer de wereldwijd bekende bankier Morgan Stanley staat Musk bij in zijn aankoop van Twitter. In totaal is met de deal een aankoopbedrag van 44 miljard dollar gemoeid.

Musk koopt Twitter op 28 oktober

Voor Musk is de lening van de bankiers de laatste horde in het aankoopproces van Twitter. Musk liet eerder al weten te verwachten Twitter op 28 oktober definitief aan te kunnen schaffen. Hierop werd de rechtszaak tussen Musk en het Twitter-management uitgesteld tot 28 oktober. Red Musk het niet om op die dag een definitieve overeenkomst te sluiten, dan moet de Tesla en SpaceX-topman alsnog voor de rechter verschijnen.

Zo ver lijkt het echter niet te komen. Bloomberg meldt dat de bankiers inmiddels een overeenkomst hebben opgesteld voor het financieren van de benodigde 13 miljard dollar. De bal zou hiermee weer bij Musk terecht zijn gekomen, die de financieringsovereenkomst moet ondertekenen. Als Musk met de overeenkomst akkoord gaat, wordt het geld overgemaakt naar zijn rekening en zou hij daarmee voldoende gelden hebben om de overnamesom te betalen.

Naast de bankiers, onder leiding van Morgan Stanley, investeren ook cryptoplatform Binance en de oprichter van softwareontwikkelaar Oracle, Larry Elison, miljarden in de aankoop van Twitter. Een deel van de aankoopsom zou verder afkomstig zijn uit de verkoop van Tesla-aandelen. Nadat Musk eerder liet weten Twitter niet te willen aanschaffen, deed hij alsnog een deel van zijn aandelen van de hand. De miljardair liet weten zichzelf hiermee te willen verzekeren dat hij Twitter kon kopen in het geval dat de rechter hem hiertoe zou verplichten.

Rechtszaak definitief van de baan

Nu de financiering van Twitter rond lijkt te komen, heeft Musk vrij baan om Twitter vrijdag over te nemen. Met de overname komt er een einde aan de maandenlange verwijten die Twitter en Musk over en weer gooiden.

Musk beweerde onder andere dat Twitter loog over het aantal bots dat op het platform actief waren. Twitter weerlegde die aantijging en concludeerde dat Musk bewijsloos onder de deal uit probeerde te komen. Uiteindelijk besloot de miljardair zich neer te leggen bij de deal, en is een rechtszaak van de baan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business