Nieuws

4 nieuwe OnePlus-producten officieel voorgesteld voor Belgische markt

OnePlus Nord 4, Pad 2 ecosysteem
Beeld: OnePlus
Tijdens het Summer Launch Event in Milaan heeft OnePlus vandaag vier nieuwe producten aangekondigd. Het gaat om de OnePlus Nord 4, Nord Buds 3 Pro, Watch 2R en OnePlus Pad 2.

Het is een drukke zomer voor OnePlus, zoveel is zeker. Enkele weken geleden kondigde het technologiemerk nog de OnePlus Nord CE4 Lite 5G aan en sindsdien was het niet stil met dank aan een combinatie van gelekte informatie, een productlancering in China en informatie die het bedrijf zelf al bekendmaakte. 

© OnePlus

OnePlus Nord 4 brengt vernieuwing

OnePlus blijft natuurlijk op de eerste plaats een producent van smartphones en daarom staat bij deze lancering de nieuwe Nord 4 centraal. Waar de CE4 Lite dit jaar enkele maanden later dan verwacht werd uitgebracht, verschijnt de nieuwe OnePlus Nord 4 op ongeveer hetzelfde moment als de Nord 3 vorig jaar. De smartphone komt met enkele unieke ontwerpkeuzes en is bijgevolg veel meer dan een budgetvriendelijk alternatief voor de OnePlus 12. Centraal staat iets dat we niet meer gezien hebben sinds de OnePlus 3T: een volledig metalen ontwerp. De reden hiervoor is dat de geschiedenis ons geleerd heeft dat dit soort behuizing het niet makkelijk maakt om 5G-signalen door te laten. OnePlus is echter vol vertrouwen dat het hiervoor de oplossing gevonden heeft. Verder draaide OnePlus het camera-eiland 90 graden om zo meer ruimte te creëren voor een grotere batterij. 

Extern vinden we een 6,74-inch-oleddisplay terug met maximale verversingssnelheid van 120 Hz terwijl het hart van de OnePlus Nord 4 bestaat uit een Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 3 chipset en in Europa de keuze tussen 16 GB LPDDR5X RAM in combinatie met 512 GB UFS 4.0 opslag of 12 GB RAM en 256 GB opslag. Met deze specificaties moet de OnePlus Nord 4 toekomstbestendig zijn en daarom voorziet OnePlus maar liefst 4 jaar aan software-updates en een totaal van 6 jaar aan beveiligingsupdates. 

Op vlak van fotografie werd gekozen voor een 50-megapixel Sony LYT-600-sensor voor de hoofdcamera en een 8MP-ultrawide-sensor met een beeldhoek van 112 graden. De selfiecamera levert beelden van 16 megapixel af. 

De OnePlus Nord 4 is vanaf 8 augustus beschikbaar voor een prijs van 499 euro en 599 euro en komt in drie varianten: Obsidian Midnight, Mercurial Silver en Oasis Green. Pre-orders zijn nu al mogelijk via de website van OnePlus en komen met een gratis extra, waaronder een OnePlus 100 W SuperVOOC-oplader. Deze wordt sinds de Nord CE4 Lite immers niet meer standaard meegeleverd ten gevolge van de Europese wetgeving

OnePlus Pad 2 blijft sterke prijszetter

Ook werd de nieuwe OnePlus Pad 2 aangekondigd, een tablet die eerder al in China werd aangekondigd als de OnePlus Pad Pro. Voorzien van een Snapdragon 8 Gen 3-chipset is dit model gevoelig sneller dan de originele OnePlus Pad die vorig jaar op de markt kwam en meteen indruk wist te maken door de sterke specificaties voor een wel heel betaalbare prijs. De line-up werd eerder dit jaar aangevuld met de budgetvriendelijke Pad Go, waardoor OnePlus nu voor elk soort consument een keuze aanbiedt. 

Met de OnePlus Pad 2 zet OnePlus duidelijk opnieuw in op zij die hun tablet voor professionele doeleinden willen gebruiken. Het 3K 12,1-inch-scherm is net iets groter dan het 11,61-inch-paneel van de vorige generatie en ook op vlak van interface werden verbeteringen doorgevoerd. Zo werd de Open Canvas-functie van de OnePlus Open toegevoegd die het mogelijk maakt om drie apps in split-screen te draaien, een functie die bewezen heeft heel wat tijd te besparen. App Relay moet dan weer zorgen voor een betere samenwerking tussen je telefoon en tablet. OnePlus begint ook meer en meer AI-functionaliteiten te introduceren, waaronder de AI-eraser die we ook op de Nord 4 zien, AI text-to-speech, een tekstgenerator en geschreven samenvattingen van vergaderingen.

OnePlus Pad 2 in gebruik op tafel
© OnePlus

De OnePlus Pad 2 zal 549 euro kosten en is beschikbaar in Nimbus Grey. Er werd ook een nieuwe keyboard case ontwikkeld met aanpasbare kickstand en het toetsenbord kan ook los via Bluetooth gebruikt worden voor extra flexibiliteit. Deze kost 149 euro terwijl een case zonder toetsenbord 59 euro zal kosten. De OnePlus Stylus 2 met 16.000 drukniveaus zal 99 euro kosten. Allemaal komen deze beschikbaar in de Benelux vanaf 30 juli. 

OnePlus Watch 2R: zelfde prestaties in aluminium behuizing

Verder kondigde OnePlus de OnePlus Watch 2R aan. Net zoals de OnePlus 12R ligt de nadruk van dit product op prestaties en worden er op andere vlakken enkele opofferingen gemaakt. Zo wordt het stainless steel ontwerp van de Watch 2 bijvoorbeeld vervangen door een aluminium behuizing. Het gevolg daarvan is dat OnePlus de smartwatch kan aanbieden in Gunmetal Gray en Forest Green aan 279 euro, 100 euro minder dan de adviesprijs van de Watch 2. 

OnePlus Watch 2R in zwart en groen
© OnePlus

Nieuwe Nord Buds 3 Pro draadloze oortjes 

De laatste aankondiging van het Summer Launch Event zijn de OnePlus Nord Buds 3 Pro. De Buds 3 Pro zijn voorzien van 49dB (slimme) ruisonderdrukking en een frequentiebereik tot 4.000 Hz. De aanwezige Crystal Clear Call-technologie gebruikt een stereo-opstelling van één digitale en twee analoge microfoons in combinatie met een eigen algoritme van OnePlus om zo de best mogelijke geluidskwaliteit te garanderen. De OnePlus Nord Buds 3 Pro zullen 79 euro kosten en kosten daarmee bijna evenveel als de Buds 3, die momenteel in prijs gedaald zijn tot 89 euro.

OnePlus Nord Buds 3 Pro groen
Beeld: OnePlus
mobieloneplus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen