Ook OnePlus levert zijn telefoons nu zonder oplader

OnePlus Nord CE4 Lite
© OnePlus
OnePlus levert zijn smartphones voortaan zonder SuperVOOC-oplader. Althans, in Europa. De Nord CE4 Lite is het eerste toestel dat zonder oplader geleverd wordt.

Apple was in 2020 de eerste fabrikant die stopte met het meeleveren van een oplader. Niet veel later volgde Samsung door de oplader uit zijn smartphonedozen te halen. Tegen de trend in bleven veel Chinese merken opladers meeleveren bij hun smartphones. De OnePlus 12 wordt bijvoorbeeld nog steeds met een oplader geleverd, en dat geldt ook voor smartphones van Lenovo (Motorola), OPPO en Xiaomi. Vanaf deze zomer verandert dat echter voor OnePlus in Europa. De Nord CE4 Lite is hun eerste smartphone zonder oplader in de doos.

Althans, elders in de wereld levert OnePlus nog wel gewoon zijn SuperVOOC-oplader bij de telefoon, zoals in India, meldt Android Authority. Vermoedelijk is dit slechts het begin en krijgen alle nieuwe OnePlus-telefoons in Europa hiermee te maken.

Europese WEEE-wetgeving

Mogelijk heeft dit te maken met de Europese WEEE-wetgeving, kort voor “Waste from Electrical and Electronic Equipment”. Die wet richt zich op elektronisch afval afkomstig van elektrische apparaten zoals smartphones. Fabrikanten worden gedwongen om hun oplader weg te laten met als doel de afvalstroom van ongebruikte opladers te verminderen. Apple besloot eerder dit jaar al om de lader uit de doos van zijn nieuwste iPads te halen – ook dat geldt enkel in Europa.

Of OnePlus dezelfde redenering volgt, is nog niet bekend. De recent onthulde OPPO Reno 12-serie van moederbedrijf OPPO wordt nog wél met een oplader geleverd.

SuperVOOC-oplader

Gebruikers die hun OnePlus-telefoon willen snelladen, hebben straks twee opties: SuperVOOC of USB-PD. Enkel met die eerstgenoemde kan je de Nord CE4 Lite opladen met 80 watt. Via USB-PD ligt de maximale theoretische snelheid op 55 watt.

OnePlus biedt klanten die het toestel pre-orderen nog wel een gratis oplader aan. Als ze voor de oplader kiezen, krijgen ze echter niet de Nord Buds. Deze aanbieding loopt vermoedelijk ook af zodra de telefoon begin juli aan de consument geleverd wordt.

mobieloneplus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals