Poll

TechPoll: koop jij je eigen modem of niet?

modem
Originele afbeelding © iStock / deepblue4you
Binnenkort mag je in België een eigen modem gebruiken om verbinding te maken met het internet. De vraag is natuurlijk hoe veel mensen dat zullen doen.

In België is de keuzevrijheid voor consumenten als het gaat om internetmodems een onderwerp dat de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen. Een recente wetswijziging heeft ervoor gezorgd dat Belgen vanaf 1 november 2023 de mogelijkheid hebben om zelf hun modem te kiezen, in plaats van de verplichte modem van hun internetprovider te gebruiken. Dit brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee.

Een van de belangrijkste voordelen van vrije modemkeuze is dat consumenten nu meer controle hebben over hun internetverbinding. Ze kunnen een modem kiezen die beter aansluit bij hun specifieke behoeften, zoals snellere snelheden, geavanceerdere functies of compatibiliteit met specifieke apparaten. Dit kan leiden tot een verbeterde internetervaring voor veel gebruikers.

Een ander voordeel is dat het stimuleren van concurrentie op de modemmarkt kan leiden tot lagere kosten en betere servicevoorwaarden voor consumenten. Met verschillende modemopties beschikbaar, kunnen consumenten prijzen vergelijken en de beste deal vinden.

Aan de andere kant zijn er ook enkele nadelen. Sommige consumenten hebben misschien niet de technische kennis om de juiste modem te kiezen en te installeren, wat kan leiden tot complicaties. Bovendien kan het gebruik van niet-goedgekeurde modems problemen veroorzaken bij de klantenservice en garantieaanspraken.

En jij?

En jij? Ben jij van plan om een eigen modem in huis te halen of blijf je bij de modem die je al in huis hebt? Laat het ons hieronder weten!

Gebruik jij binnenkort je eigen modem?

  • Nee, ik blijf de modem van mijn ISP gebruiken. (57%, 82 Votes)
  • Ja, ik wil mijn eigen modem gebruiken. (43%, 61 Votes)

Aantal stemmen: 143

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business