OnePlus Nord 2T review: Kleine upgrades, grootse smartphone
OnePlus Nord 2T 128GB Grijs 5G
De OnePlus Nord 2T komt er iets minder dan een jaar na de lancering van de OnePlus Nord 2 (en de Pac-Man editie die wat later verscheen). Het toestel moet het succes van dat toestel en zijn voorganger verderzetten door vlaggenschip prestaties af te leveren in een betaalbaar jasje en OnePlus voorzien van een dominante positie in het middensegment.
Het valt je ongetwijfeld op dat OnePlus het toestel niet de OnePlus Nord 3 genoemd heeft. De smartphoneproducent laat weten dat die naamgeving is gereserveerd voor een toestel met voldoende grote upgrades en de T-naamgeving zoals steeds gebruikt wordt voor kleinere updates. Dat schept meteen de juiste verwachtingen voor de OnePlus Nord 2T, want naast 80W snelladen en een nieuwere processor heeft het toestel heel veel weg van zijn voorganger. Dat is inclusief de prijs, want deze is onveranderd gebleven.
Specificaties OnePlus Nord 2T
- Display: 6,43 inch Fluid AMOLED
- Resolutie: 2400 x 1080 pixels 409ppi
- Beeldverhouding: 20:9
- Verversingssnelheid: 90Hz
- Connectiviteit: 5G & wifi 6
- CPU: MediaTek Dimensity 1300*
- GPU: ARM G77 MC9
- RAM: 8GB/12GB LPDDR4X
- Opslag: 128GB/256GB UFS3.1
- Batterij: 4.500 mAh (niet verwijderbaar)
- Camera: 3 camera’s achteraan (main, ultragroothoek (120 graden), monochroom)
- 1 camera vooraan
- Video: maximaal 4K 30FPS
- Laden: 80W SUPERVOOC snelladen*
- Afmetingen: 159,1 mm x 73,2 mm x 8,2 mm
- Gewicht: 190 g
- OxygenOS gebaseerd op Android 12*
- Dual SIM
* Noemenswaardig verschil met de Nord 2
Ontwerp
Omdat de smartphone zoveel op zijn voorganger lijkt, hoeven we onszelf niet al te veel te herhalen en loont het om naar de gewijzigde specificaties hierboven te kijken. Het ontwerp ziet er nog steeds uit zoals we van OnePlus gewoon zijn. De beschikbare kleuren zijn Gray Shadow en Jade Fog, een afwerking die ons wat doet denken aan de zilveren versie van de OnePlus 9 Pro.
Het 6,43-inch Fluid Amoled display blijft behouden, met een notch op de gebruikelijke plaats linksboven. Een vingerafdruksensor is ook aanwezig en deze werkt even vlot als bij voorgaande modellen. De OnePlus alert slider vind je aan de rechterkant, iets dat we zeker misten bij de recent uitgebrachte Nord CE 2 5G. Achteraan komen we het grootste verschil tegen, want het camera-eiland heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Twee zwarte cirkels domineren het eiland, maar wie goed kijkt ziet dat er drie camera’s aanwezig zijn: een hoofdcamera, ultra-wide en monochroom exemplaar.
Camera’s
In detail gaat het om de bekende 50 MP Sony IMX766 sensor voor de hoofdcamera, een exemplaar van 8 MP voor de ultra-wide en 2 MP voor het monochrome exemplaar. Vooraan gaat het nog steeds om een 32 MP selfie-camera voor betere dan gemiddelde selfies (dezelfde als die van de 10 Pro). Net zoals bij de Nord 2 heeft de Nord 2T de nodige AI aan boord om je foto’s er zo goed mogelijk uit te doen zien. Zo worden groene planten bijvoorbeeld herkent, maar ook een boeket rozen en twintig andere elementen. Worden er personen gedetecteerd, dan weet de AI dat je waarschijnlijk een portret wil maken.
De kleurweergave van foto’s is nog steeds prima. Het is natuurlijk geen Hasselblad-niveau zoals bij de OnePlus 10 Pro, maar kleur komt natuurlijk over zonder overdreven verzadigd te zijn. Ideaal voor het vastleggen van herinneringen. Nightscape is ook aanwezig voor het maken van foto’s in het donker, wat extra goed gaat dankzij de extra kracht van de nieuwe Mediatek Dimensity 1300 chipset.
Video is met 4K 30p voldoende voor dit prijsniveau en je hebt de mogelijkheid om super slow motion video’s op te nemen met een snelheid van 960 frames per seconde.
Prestaties OnePlus Nord 2T
OnePlus legt steeds de focus op een fast and smooth ervaring en dat is ook hier weer het geval. De iets snellere chipset zorgt er in combinatie met een 90 Hz scherm voor dat alles net dat beetje vlotter gaat en vooral ook dat je telefoon wat langer zal meegaan. Dat is nodig, want de OnePlus 2T komt met twee Android-updates en komt met OxygenOS 12 out-of-the-box in plaats van OxygenOS 11 bij de Nord 2. Drie updates had natuurlijk nog beter geweest. Beveiligingsupdates krijg je wel gedurende drie jaar.
Voor wie al eens graag een spelletje speelt hebben we goed nieuws, want ook dat is mogelijk op de OnePlus Nord 2T. Wij gingen aan de slag met lichtere games zoals Hearthstone en Warcraft Arclight Rumble en deze speelden prima. Ook PUBG is geen probleem. Let wel dat de dual stereo speaker onderaan al eens snel afgedekt wordt door je vinger wanneer je in landschapsmodus speelt. Op het vlak van audioprestaties zijn de luidsprekers verder prima en kan je ook gerust een filmpje kijken op Netflix. OnePlus heeft ook de eerste Nord Buds aangekondigd voor wie betaalbare draadloze oortjes wil gebruiken.
Batterij
De OnePlus Nord 2T is voorzien van SUPERVOOC 80W snelladen, de technologie uit de stallen van OPPO die we ook al zagen op de OnePlus 10 Pro. Dit maakt het meteen een van de belangrijkste flagship features van dit toestel. In 15 minuten wordt je daardoor voorzien van ongeveer twee derde van je batterij, die ongewijzigd is met een capaciteit van 4.500 mAh.
OnePlus Nord 2T: Kopen of niet?
Hoewel er niet heel veel veranderd is ten opzichte van zijn voorganger, is de OnePlus Nord 2T ongetwijfeld een van de beste smartphones in het middensegment. Wie al een Nord 2 in zijn bezit heeft zal niet overtuigd worden om te upgraden door sneller opladen en een nieuwere chipset, maar wie een oud toestel wil vervangen haalt voor 399 euro heel wat in huis. Vind je het niet erg om wat functionaliteit op te geven, dan zijn de Nord CE 2 en Nord CE 2 Lite ook een goede optie.
De OnePlus Nord 2T is beschikbaar voor pre-order via OnePlus.com.