Reviews

OnePlus Nord 2 PAC-MAN Edition review: waka waka waka

OnePlus Nord PAC-MAN Edition
Voordelen
Vol met PAC-MAN content om te ontdekken
Zelfde specificaties als het standaardmodel
Uniek ontwerp
Nadelen
Enkel beschikbaar in 12GB/256GB
Aanbevolen prijs: €529
Waar te koop?
Totaalscore 9
OnePlus lanceert de OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition. De smartphone heeft dezelfde specificaties als het origineel, maar heeft een leuk nieuw jasje en zit vol met leuke easter-eggs.

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat OnePlus geen nieuw vlaggenschip meer zou uitbrengen in 2021 en we vroegen ons natuurlijk meteen af wat we wel nog konden verwachten. Een nieuwe versie van de OnePlus Nord 2 stond niet op dat lijstje en al zeker niet met een unieke PAC-MAN skin, maar het toestel wist ons zeker te entertainen.

Smartphone vol verrassingen

OnePlus is dan ook voor de volledige ervaring gegaan, inclusief een volledig nieuwe verpakking. Deze heeft wat weg van de klassieke verpakking die we kennen van andere smartphones van het bedrijf, maar is voorzien van het PAC-MAN logo en een doolhof vol OnePlus-elementen die een andere kleur aannemen afhankelijk van hoe het licht valt. Het zet meteen de toon voor de volledige ervaring. 

OnePlus Nord PAC-MAN Edition

Net als de buitenkant is de binnenkant een eigen doolhof en hoewel de telefoon makkelijk te vinden is, zit er onderaan nog een unieke PAC-MAN silicon case verstopt. Ook hierop is een doolhof te zien. Deze trend trekt zich nog verder door naar de achterkant van de Nord 2, al zie je daar in eerste instantie PAC-MAN en een verzameling Pac-Dots verschijnen die wit oplichten afhankelijk van hoe je de telefoon vastneemt. Doe je echter het licht uit, dan merk je dat de telefoon is voorzien van een glow-in-the-dark skin. Het gaat om een leuke effect dat zelfs door de case zichtbaar is.

De volgende easter-egg kom je tegen tijdens het bouwen van de smartphonehouder uit Lego, die meegeleverd wordt met elke OnePlus Nord 2 PAC-MAN die via de website van OnePlus gekocht wordt. De houder voorziet je van een geheime code die je moet ingeven in de rekenmachine-app op je smartphone, maar pas gebruikt kan worden nadat je enkele andere easter eggs voltooit. 

UI vol retro-effecten

Voor wie PAC-MAN ooit gespeeld heeft (wie nu niet?) zal deze speciale editie van de Nord 2 een feest van herkenning zijn. OxygenOS 11.3 is immers ondergedompeld in een retro skin met pixel-icoontjes, dynamische wallpapers en een speciaal thema, een nieuwe filter in de camera-app, een uniek PAC-MAN notificatiegeluid, alarmsignaal en beltoon, en een hoop andere leuke design-elementen.

Er zijn zelfs extra thema’s vrij te spelen door op zoek te gaan naar de verborgen easter eggs. We gaan je zelf op zoek laten gaan, maar OnePlus stuurt je zelf al in de richting van het meegeleverde PAC-MAN 256 spel, dat uiteraard geweldig speelt op een telefoon zoals deze. 

“De OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Editie toont opnieuw de toewijding van OnePlus om verfrissende, betekenisvolle ervaringen aan te bieden aan onze steeds groter wordende community”, aldus Pete Lau, oprichter van OnePlus. “De OnePlus Nord 2 x PAC-MAN-editie heeft alle fantastische functies die onze gebruikers zo geweldig vonden bij de originele Nord 2, maar deze editie is nu vakkundig en volledig aangepast ter ere van het videogame-icoon PAC-MAN.” 

Zelfde specificaties, andere prijs

Wat de specificaties betreft is er weinig verschil op te merken met de standaard Nord 2 en dat hoeft voor ons ook niet. De smartphone heeft immers alles aan boord dat je nodig hebt, waaronder een goed presterende MediaTek Dimensity 1200-AI chipset, 6,43-inch 90Hz AMOLED-display en Warp Charge 65 (ook deel van de easter eggs!). Het enige verschil is dat deze special edition enkel beschikbaar is met 12GB RAM en 256 GB opslag. 

OnePlus Nord PAC-MAN Edition

Omdat het om een speciale editie gaat ligt de prijs natuurlijk net iets hoger. De OnePlus Nord 2 PAC-MAN Edition zal je 529 euro kosten, dat is 30 euro meer dan het vergelijkbare standaardmodel. Naar onze mening een prima prijs voor een indrukwekkende telefoon vol leuke extra’s, een custom case én wat Lego, dat zoals we allemaal weten ook best prijzig is. De smartphone is vanaf 16 november 2021 om 12 uur te bestellen via OnePlus.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business