OnePlus 9 Pro sterk kwartaal cijfers

Volgens geruchten is OnePlus van plan om het vlaggenschip 9T te schrappen en zich te focussen op de ontwikkeling van de OnePlus 10.

Advertentie

We leerden het nieuws van de bekende lekker Max Jambor, die de boodschap “No 9T” gisteren de wereld instuurde via zijn Twitterpagina. We hoefden echter niet lang na te denken wat de cryptische boodschap zou kunnen betekenen: OnePlus gaat mogelijk de 9T schrappen. Dat zou toch een verrassing zijn, aangezien OnePlus sinds 2016 met de 3T de gewoonte heeft van een tweede vlaggenschip in het najaar te lanceren. Zo geschiedde ook vorig jaar met de OnePlus 8T. Het gerucht moet wel nog door OnePlus bevestigd worden. Nog maar enkele weken geleden verschenen renders van de OnePlus 9T met een tweede scherm op een Chinese website.

Een schrapping van de OnePlus 9T zou ook betekenen dat we geen vlaggenschip meer hoeven te verwachten van OnePlus. Nu ook de OnePlus Nord 2 gelanceerd is, lijkt het ernaar dat OnePlus al haar troeven voor 2021 op tafel heeft gelegd. Al staan we altijd open voor verrassingen.

Chipcrisis mogelijke oorzaak

Nu is het gissen waarom OnePlus plots het geweer van schouder verandert. Een aanneembare verklaring zou de globale chipcrisis kunnen zijn. De effecten van het tekort aan halfgeleiders laat zich ook stilaan voelen in de smartphone-industrie. Zelfs Apple anticipeert op potentiële productieproblemen. Een oplossing voor de crisis lijkt nog niet meteen in zicht, dus het zou kunnen dat OnePlus eieren voor zijn geld kiest. Het zou de smartphonefabrikant ook meer tijd kopen om het volgende vlaggenschip OnePlus 10 verder te finetunen. Die lancering staat – normaal gesproken -gepland voor het voorjaar van 2022. Dit zou dan de eerste nieuwe smartphone zijn met OxygenOS 12 aan boord, tenzij OnePlus de update gebaseerd op Android 12 eerst nog naar de OnePlus 9 brengt.

Ook andere fabrikanten zijn aan het snoeien in hun aanbod vlaggenschipsmartphones. Samsung brengt dit jaar geen Galaxy Note meer uit na de Galaxy S21 en Huawei heeft de Mate 50 laten vallen ten faveure van de P50 (die nog niet officieel gelanceerd is).


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here