Huawei

Er komt al minstens één Huawei-smartphone minder dit jaar. Volgens geruchten gaat het Chinese bedrijf de Mate 50 niet meer lanceren.

Advertentie

Al sinds 2013 lanceerde Huawei elk jaar een nieuwe smartphone binnen de Mate-vlaggenschipreeks. De laatste editie is de Mate 40 Pro die lanceerde op 22 oktober 2020. Het lijkt er echter op dat de voorziene opvolger van de Mate 40, de Mate 50, er dit jaar niet zal komen. Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, stond het te lezen in een Chinees rapport dat we oppikten bij GSMArena.

Volgens het rapport wil Huawei haar middelen volledig toewijden aan de P50, het andere vlaggenschip dat Huawei normaal gesproken dit jaar zal lanceren. Ook hier zeggen we ‘normaal gesproken’, want de smartphone is tot op heden nog niet officieel aangekondigd. We hadden die aankondiging allemaal verwacht tijdens de voorstelling van HarmonyOS, Huawei’s alternatief voor Android. Maar meer dan een glimp kregen we toen niet te zien en zo lanceerde HarmonyOS zonder een ondersteunende smartphone. Er bestaan in ieder geval al wel promotiebeelden van de Huawei P50, wat doet uitschijnen dat de smartphone er nog wel gaat komen.

huawei p50
Krijgen we de P50 nog te zien? Image Credit: Huawei

Exit uit vlaggenschipmarkt?

Of het gaat om een uitstel voor de Mate 50 of een definitieve annulering en wat het betekent voor de toekomst van de Mate-vlaggenschipreeks, dat moet de tijd nog uitwijzen. Het illustreert wel weer de problemen die Huawei kent op de smartphonemarkt. Door het verdwijnen van Google-applicaties zijn de smartphones van Huawei voor veel markten een stuk minder interessant geworden. Dat resulteert dan ook in een dalend marktaandeel voor Huawei, dat ondertussen de concurrentiestrijd van opkomende spelers als Xiaomi en OPPO ook al heeft verloren. Wellicht rendeert het simpelweg niet meer voor Huawei om middelen te investeren in de ontwikkeling van twee dure vlaggenschepen die de verwachtingen niet inlossen. Begin dit jaar schreef Reuters dat Huawei zelfs een volledige exit uit het vlaggenschipsegment overweegt. Zo ver zien we het zeker dit jaar nog niet komen.

Ondanks het ontbreken van smartphones zit de consumententak van Huawei zeker niet stil. Tijdens de lancering van HarmonyOS onthulde het Chinese technologiebedrijf een gloednieuwe smartwatch en draadloze earbuds. Wij zijn op dit moment aan de slag met de Watch 3 en Freebuds 4, onze bevindingen lees je binnenkort op TechPulse. De Huawei Watch 3 is sinds gisteren beschikbaar voor verkoop, op de Freebuds is het nog enkele dagen wachten tot 23 juni.

huawei watch 3
Smartwatches brengt Huawei gelukkig nog wel uit. Image credit: Huawei
Advertentie

Gerelateerde artikelen

De troonopvolger van Huawei: Xiaomi, OPPO of OnePlus?

De problemen bij Huawei hebben nieuwe spelers de kans gegeven zich op te werken in de smartphonemarkt. Wie wordt de uitdager van Samsung en Apple?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here