Wire

Hoe je de perfecte website snel, eenvoudig en veilig bouwt

© Unsplash / KOBU Agency
Bouw je volgende website snel, eenvoudig en veilig aan de hand van deze handige tips en trucs, gegeven door onze experts.

In de snelle en vooral digitale zakenwereld van vandaag de dag, wil je natuurlijk wel een professionele website hebben om zo goed voor de dag te komen. Dit laatste is belangrijk tegenwoordig omdat je online zaak net als een fysieke zaak, klanten dient aan te trekken.

Om deze reden is het van groot belang om een goed ontworpen website in de lucht te hebben die eenvoudig navigeert en die er professioneel uitziet. Echter kan het goed dat jij geen kaas gegeten hebt van het bouwen van websites. Gelukkig zullen onze experts in dit artikel uit de doeken doen hoe je snel, eenvoudig en veilig de perfecte website bouwt, zonder al te veel technische kennis in huis te hebben!

Bepaal het doel van je website

Voordat je begint met een domeinnaam checken, webhostingpakketten vergelijken, aan seo werken of een hele website maken, is het belangrijk dat je hel doel van je website goed bepaalt, zoals de meesten zich graag bezighouden met het plaatsen van nuttige koopgidsen en reviews voor bezoekers. Dit voorkomt stekeligheden achteraf. Het kan zijn dat je je website enkel wilt gebruiken als digitaal visitekaartje vanaf je IP-adres, maar ook als hele ‘’funnel’’ om klanten binnen te halen.

Bedenk overigens dat de naam van je website vaak het beste zo kort en krachtig mogelijk kan zijn. Dit zorgt ervoor dat mensen deze eenvoudig kunnen onthouden en hierdoor meer geneigd zijn vaker terug te keren naar je website.

Wanneer je het doel van je website goed bepaald en een bijpassende naam gevonden hebt, is het tijd om een domeinnaam te gaan bepalen voor je online onderneming of organisatie.

Kies een domeinnaam

Het belang van een goede domeinnaam wordt door menigeen persoon nog wel eens onderschat. Het is belangrijk om een pakkende domeinnam te kiezen die zowel uniek is als past bij jouw aangeboden diensten, producten of activiteiten. Daarnaast is ook de zogenoemde extentie erg belangrijk. Een .net domeinnaam wordt doorgaan enkel gebruikt door technische bedrijven, .org domeinnamen voor non-profitorganisaties, .info voor informatieve websites en .club voor interessegroepen.

Ook werkt het vaak nog zo dat er gesproken wordt over zogenoemde top-level domain names. Dit zijn domainnamen met een .com of .nl extentie in Nederland en deze zijn over het algemeen gewilder dan andere domeinnaanm extenties. De .dns instellingen hiervan staan vaak automatisch al goed ingesteld.

Gebruikmaken van een websitebouwer

Wanneer je eenmaal je gewenste domeinnaam geregistreerd hebt en een doel voor je website bepaald, is het tijd om gebruik te gaan maken van een websitebouwer om er iets moois van te maken. Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende websitebouwers beschikbaar. Wij raden one.com aan.

De voornaamste reden hiervan is omdat deze geheel gratis is. Andere websitebouwers zoals Elementor Pro en Divi kosten al snel enkele tientallen tot honderden euro’s per maand om te gebruiken. Daarnaast is er ook geen enkele coderingsvaardigheid vereist en kan men geheel zonder code uitstekende websites ontwerpen.

Doordat men geen technische vaardigheden nodig heeft om op deze manier een website te bouwen, kan praktisch gezien iedereen aan de slag, zonder codeerkennis! Door gewoon te klikken, typen en slepen kan iedereen een website bouwen met one.com, wat de dienst erg laagdrempelig en toegankelijk maakt.

Conclusie

Tegenwoordig is het zeer eenvoudig om een eigen website te bouwen, mede door de komst van gratis websitebouwers, welke je in staat stellen dit volledig zonder eigen codeerkennis te doen. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het bouwen van je eigen website en wordt online ondernemer!


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

partnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen