Nieuws

Google wil 1,1 tot 1,3 miljard dollar geven voor sociale kaarten-app Waze

Naar verluidt zou Google weldra 1,1 tot 1,3 miljard dollar betalen voor de overname van de Israëlische startup Waze. Facebook zou ook interesse gehad hebben in de kaarten-app.

Na maanden speculeren over wie Waze zou overnemen, ziet het er naar uit dat Google wel héél dicht bij een deal met de makers van de mobiele kaarten- en navigatie-app staat. De overname is echter nog niet officieel bekendgemaakt. The Wall Street Journal en de Israëlische zakenkrant Globes denken dat alles al in kannen en kruiken is.

De zoekgigant zou volgens verschillende bronnen weldra een deal sluiten met de Israëlische startup voor 1,1 tot 1,3 miljard dollar. De overname zou Google kunnen helpen om haar kaarten te verbeteren. Naar verluidt was Facebook ook erg geïnteresseerd in Waze.

[related_article id=”158901″]

Een Google-woordvoerder weigerde om commentaar te geven over de geruchten. Onze collega’s van CNET contacteerden Waze ook maar tot nu toe volgde er geen reactie.

Uit de geruchtenmolen blijkt dat Google pas interesse kreeg in Waze toen ze hoorde dat Facebook één miljard dollar wou bieden voor een overname. Die gesprekken werden vorige maand afgeblazen omdat er geen overnameakkoord bereikt was. Facebook wilde naar verluidt dat de werknemers zouden verhuizen naar het hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Google heeft zelf een kantoor in het thuisland van Waze.

Waze is opgericht in 2007. De mobiele applicatie onderscheidt zich van andere navigatie-apps omdat ze aanwijzingen geeft die andere gebruikers eerder invoerden. Op die manier ontdek je bijvoorbeeld bij een file heel eenvoudig alternatieve routes. De sociale app zou in 193 landen een aanhang hebben van zo’n 47 miljoen gebruikers. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business