Deals

Tado-dealtip: Slimme Thermostaat X-starterpack voor €160

Tado X
© Tado
Wil je een slimme thermostaat ophangen in huis en overweeg je de Tado Slimme Thermostaat X? Goed nieuws: het Thermostaat X-starterpack is nu 40 euro goedkoper bij Coolblue.

Tado presenteerde dit voorjaar de gloednieuwe X-serie voor je slimme thuis. Deze serie omvat de nieuwe Slimme Thermostaat X, Bridge X en Radiatorknop X. Naast uiterlijke aanpassingen is de X-serie ook meteen geschikt voor de gloednieuwe Matter-standaard. Bovendien werkt het systeem volledig lokaal via Thread. De overschakeling naar Matter betekent ook dat je de Slimme Thermostaat buiten het Tado-ecosysteem kan aansluiten. Tegelijkertijd houdt dit in dat alle Tado X-producten niet compatibel zijn met het V3+-ecosysteem van de Duitse smarthomefabrikant.

Tado X-ecosysteem

Handig is dat de thermostaat compatibel is met elk type cv-ketel, maar bijvoorbeeld ook met een (hybride) warmtepomp en stadsverwarming zonder koeling. Heb je vloerverwarming in huis, dan kan je deze ook aansturen met de Slimme Thermostaat X. Wil je per kamer de temperatuur regelen, dan heb je de Radiatorknop X nodig. Oude knoppen van Tado werken niet samen met de X-serie.

Wat betreft aanpassingsmogelijkheden kan je exact instellen hoe warm het in huis moet zijn (maximaal 30 graden). Hiervoor maak je gebruik van de Tado-app. Om de temperatuur te wijzigen, kan je echter ook gewoon terecht op de thermostaat of de radiatorknoppen.

Wil je meer slimme functies? Daarvoor kan je een abonnement afsluiten bij Tado. Auto Assist kan bijvoorbeeld opmerken wanneer je van huis bent of als er een raam openstaat, om vervolgens je slimme thermostaat uit te schakelen. Bovendien detecteert Tado eventuele onregelmatigheden in je cv-ketel, die je kan uitlezen met dat abonnement. Dit kost 3,99 euro per maand. Voor de basisfuncties, zoals het inplannen van de verwarming, is dit abonnement echter niet nodig.

Starterpakket met korting

Tado verkoopt een starterpakket van de Tado Slimme Thermostaat X waarbij de Bridge X is inbegrepen. Deze heb je nodig om de slimme thermostaat met je telefoon te verbinden, tenzij je al andere Matter-apparaten hebt. Normaal gesproken kost dit starterpakket 200 euro, maar je kan het nu al kopen voor slechts 160 euro. Radiatorknoppen zijn los verkrijgbaar voor 80 euro per stuk.

coolbluesmarthometadotado x

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen