De 5 beste authenticatiesleutels voor je smartphone of laptop

Authenticatiesleutel
Welke authenticatiesleutel moet je nu kopen om je online leven te beveiligen? We lijsten de 5 beste opties voor je op.

Een groot deel van ons leven bevindt zich online. En wel daarom moet je extra aandacht geven aan online security. Paswoorden en kredietkaarten moeten daarom ergens veilig opgeslagen staan. Daar zijn al heel wat veilige paswoordmanagers voor, maar toch kan het altijd beter met een fysieke authenticatiesleutel die perfect in je broekzak, portefeuille of aan je sleutelbos kan.

Die veiligheidssleutels zijn voorzien van twee-factor-authenticatie (2FA). De meest apps of online platformen bieden deze extra veiligheidslaag al aan. Maar ze zijn soms complex en vervelend met sms’jes, mails enzovoort. Met een fysieke veiligheidssleutel is dat overbodig. Het leuke aan die sleutels is dat ze klein zijn en een heel breed spectrum aan mogelijkheden bieden; van USB-A over USB-C naar zelfs Lightning voor Apple-toestellen en NFC.

Laten we een kijkje nemen naar de beste authenticatiesleutels die vandaag op de markt zijn voor je laptop of smartphone aan een voordelige prijs.

De beste beveiligingssleutel voor je smartphone of laptop

Yubico YubiKey 5Ci & YubiKey 5 NFC

Yubico is één van de meest gekende leveranciers voor authenticatiesleutels met 2FA. Zowel de 5Ci als de 5 NFC zijn twee kleppers die voor alles een oplossing bieden. De 5 NFC biedt ondersteuning voor alle FIDO-gecertificeerde apps op macOS, Windows en Linux. De ingebouwde NFC-chip maakt het ook mogelijk om hem te gebruiken op iOS en Android-smartphones.

De YubiKey 5 NFC wordt verkocht voor 45 dollar.

authenticatiesleutel
beveiligingssleutel
yubico
yubikey
5 NFC

De 5Ci is iets duurder en is vooral een goede keuze voor Apple-gebruikers.  Aan de ene kant zit een Lightning-connector en aan de andere kant een USB-C-connector.

De YubiKey 5Ci gaat over de toonbank voor 70 dollar.

authenticatiesleutel
beveiligingssleutel
yubico
yubikey
5Ci

CryptoTrust OnlyKey authenticatiesleutel

Deze OnlyKey is iets goedkoper en groter maar wordt ook heel breed ondersteund. Hij werkt met alle websites als Twitter, Facebook, Google en Github. Verder is hij ook te gebruiken in apps die FIDO/FIDO2 ondersteunen met 2FA. Het leuke aan deze sleutel is dat hij oplicht bij verschillende acties. Als je de verkeerde PIN invult gaat hij rood branden en omgekeerd geeft hij groen licht.

De OnlyKey kost ongeveer 40 dollar.

authenticatiesleutel
beveiligingssleutel
cryptotrust
onlykey

Thetis FIDO U2F

Voor 19 dollar heb je al een securitykey. Het materiaal is natuurlijk minder stevig en hij oogt niet zo modern. Beschikbaar in zwart, grijs en goud. Maar op zich is dat niet het belangrijkste. Deze Thetis authenticatiesleutel ondersteunt alles in Windows, Linux en macOS en via Bluetooth kan je hem ook gebruiken op Android- en iOS-smartphones.

19 dollar bij Thetis.

authenticatiesleutel
beveiligingssleutel
thetis
fido
u2f

Google Titan authenticatiesleutel

Ook Google heeft een eigen oplossing in de veiligheidssleutelwereld. Deze authenticatiesleutel bestaat al sinds 2018 en heeft nu ook ondersteuning in Apple’s iOS 13.3 en later. De Titan heeft drie mogelijkheden:

  • USB-C
  • USB-A
  • Bluetooth/USB/NFC (gaat uit de verkoop)

Beschikbaar vanaf 25 dollar in de Amerikaanse Google-webshop.

authenticatiesleutel
beveiligingssleutel
google
titan

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business