LEES DIT

TechPoll: jullie zijn voor een corona-app

corona tracing
Older hand with a smartphone app for tracking the spread of infection which determines the contact persons of people who have been infected with the coronavirus, train station blurry in the background, copy space
Vorige week vroegen we in TechPoll of onze lezers een corona-app een goed idee vinden. Het antwoord was een duidelijke ‘ja’.

Ben jij voor of tegen een covid-19 tracking-app? Het klinkt als een heel simpele vraag, maar dat is het allerminst. Want bijna overal ter wereld lokken covid-19 tracking-apps, ook wel corona-apps in de volksmond genoemd, veel maatschappelijke en politieke discussie uit. Ook in België. Voorstanders van dergelijke applicaties zien er een belangrijk hulpmiddel in om de verdere verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen en te stoppen, tegenstanders kijken dan vooral naar de manier waarop ze omgaan met onze gegevens.

Nu de Belgische corona-app stilaan om de hoek loert, vonden we het tijd om onze lezers eens het debat te laten aangaan. Dat corona-apps ook bij jullie een thema is dat leeft, bleek uit het feit dat 893 lezers de poll invulden. Het kamp van de voorstanders kwam als een overduidelijke winnaar uit de strijd. 568 lezers ofwel 64% van de respondenten stemden voor de corona-app. Daar tegenover staat 254 respondenten, goed voor 28%, die tegen stemden. 8% of 71 lezers kijkt de kat nog even uit de boom.

Waar blijft de app?

Nu jullie groen licht hebben gegeven voor de lancering van de applicatie, is dit de volgende vraag die rest. Het antwoord is: we weten het eigenlijk niet. In juli werd de opdracht toegekend aan het (onbekende) Brusselse bedrijf Devside. Een beslissing die wel wat stof deed opwaaien. Wanneer de applicatie nu precies klaar zal zijn, dat is nog afwachten. De initiële lanceringsdatum was voorzien voor 1 september, maar als dat lukt zou het een klein mirakel zijn. Vermoedelijk zal de applicatie tegen eind september pas volledig operationeel zijn.

Ga jij de corona-app downloaden op je smartphone? Laat het ons weten via een reactie!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business