Nieuws

Videogame maakt robot socialer

De Personal Robotic-afdeling van het Massachusetts Institute for Technology (MIT) heeft een online game gelanceerd. Op basis van teamwerk in het spel worden logaritmes ontworpen om de huisrobot van het instituut socialer te maken.

In Mars Escape, zo heet het spel, kruip je in de huid van een van de twee hoofdpersonages, een robot en een astronaut. Samen met een willekeurige medespeler dien je een defecte zuurstofgenerator in je ruimtebasis op Mars te repareren, voor de zuurstof op raakt.

Sociale vaardigheden
Om daar in te slagen zul je moeten overleggen en samenwerken. Het onderzoeksteam monitort de spelsessies en die gegevens worden gebruikt om de vaardigheid waarmee de menselijke robot Nexi met mensen communiceert te verbeteren.

Heeft Nexi volgens het team genoeg geleerd, dan mag hij Mars Escape spelen met een menselijke medespeler. De spelomgeving zal op ware grootte nagebootst worden in het Wetenschapsmuseum van Boston.

Humanoïde
De mobiele humanoïde robot kan praten en dankzij de vele motoren in zijn gelaat gevoelens nabootsen. Nexi is ook in staat om menselijke aanrakingen waar te nemen.

Mars Escape kun je gratis downloaden op de website van het MIT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business