Nieuws

Stemcomputers India gekraakt

Een onderzoeksteam uit de VS, India en Nederland is erin geslaagd de stemcomputers in India om de tuin te leiden en de resultaten te vervalsen.

Indiase stemgerechtigde burgers kunnen vanaf juni online een stemkaart aanvragen. Dat moet het bestaande kiessysteem met de stemcomputers verbeteren. Maar die computers kunnen op minstens twee manieren gehackt worden, ontdekten de onderzoekers.

1,4 miljoen stemcomputers
In totaal worden er ongeveer 1,4 miljoen stemterminals gebruikt in India. Die machines maken geen gebruik van papier maar slaan de keuzes op in het geheugen. Aan het einde van de verkiezingen worden de resultaten opgeteld en weergegeven op een rudimentair scherm.

Door de printplaat van dit scherm uit te rusten met een extra processor met aangepaste software kunnen de resultaten bij het uitlezen worden gemanipuleerd. Deze methode is volgens het team moeilijk te ontdekken en de gebruikte hardware is zeer goedkoop.

Android
Bovendien kon men met behulp van een bluetoothmodule op de clandestiene chip het percentage op afstand aanpassen. Ze gebruikten hiervoor een zelfgeschreven Android-applicatie.

Een andere zwakke plek bevindt zich in het stemgeheugen. Als alle stemmen zijn uitgebracht kunnen die gegevens met een zelfgemaakte schakeling die op het geheugen wordt geplaatst binnen enkele seconden worden aangepast. En dat zonder een spoor na te laten.

Broncode
Het onderzoeksteam schat het probleem nog groter in, meldt de website Webwereld. De in de hardware ingebakken broncode, die geïmporteerd wordt uit het buitenland, kan volgens hen door geen enkele Indiër worden geverifieerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business